Het proces van Ashraf Sekkaki in Marokko, dat woensdag had moeten beginnen, is uitgesteld tot 19 januari. Dat meldt vtm.

Sekkaki ontsnapte in juli 2009 met behulp van een gekaapte helikopter uit de gevangenis van Brugge met twee andere gangsters. Sekkaki en Mohammed Johri werden opgepakt in Marokko, Abdelhaq Melloul-Kahyari in Brussel.

Die laatste werd samen met enkele medeplichtigen die hadden geholpen bij de helikopterontsnapping intussen veroordeeld tijdens een proced in Brugge. Sekkaki en Johri wachtten in een Marokkaanse cel op hun proces.

Volgens de commerciële omroep werd dat woensdag uitgesteld. Reden zou zijn dat er geen advocaat aanwezig was. Vermits de rechter oordeelde dat Sekkaki zichzelf niet kan verdedigen, zal de rechtbank volgens vtm zelf een advocaat aanwijzen.

Sekkaki staat bekend als ontsnappingskoning. Dinsdag raakte bekend dat hij twee dagen voor zijn proces ontsnapte uit de Marokkaanse gevangenis. Hij zou kort nadien weer zijn opgepakt.

Het proces van Ashraf Sekkaki in Marokko, dat woensdag had moeten beginnen, is uitgesteld tot 19 januari. Dat meldt vtm.Sekkaki ontsnapte in juli 2009 met behulp van een gekaapte helikopter uit de gevangenis van Brugge met twee andere gangsters. Sekkaki en Mohammed Johri werden opgepakt in Marokko, Abdelhaq Melloul-Kahyari in Brussel.Die laatste werd samen met enkele medeplichtigen die hadden geholpen bij de helikopterontsnapping intussen veroordeeld tijdens een proced in Brugge. Sekkaki en Johri wachtten in een Marokkaanse cel op hun proces.Volgens de commerciële omroep werd dat woensdag uitgesteld. Reden zou zijn dat er geen advocaat aanwezig was. Vermits de rechter oordeelde dat Sekkaki zichzelf niet kan verdedigen, zal de rechtbank volgens vtm zelf een advocaat aanwijzen.Sekkaki staat bekend als ontsnappingskoning. Dinsdag raakte bekend dat hij twee dagen voor zijn proces ontsnapte uit de Marokkaanse gevangenis. Hij zou kort nadien weer zijn opgepakt.