De Lijn kampt sinds de start van het schooljaar met drukke bussen. Virologen pleiten voor de inzet van meer bussen op schoolverbindingen, om de bezetting zo laag mogelijk te houden. Maar volgens De Lijn zet de busmaatschappij al alle mogelijke voertuigen in. De Vlaamse regering heeft daarom vrijdag beslist privébussen in te zetten voor vervoer naar school. 'We moeten komen tot een betere spreiding van reizigers tijdens piekmomenten en dat kan door het inzetten van bus- en autocarbedrijven op lijnen die te kampen hebben met te drukke ritten', aldus minister Peeters.

Volgens de huidige metingen gaat het over 600 extra ritten op dagbasis of de inzet van 300 extra voertuigen tijdens de spits. Wanneer precies de eerste privébussen zullen ingezet worden is nog niet duidelijk, klinkt het bij De Lijn. 'We gaan nu aan de slag om dit verder op het terrein uit te rollen', aldus een woordvoerster van de openbaarvervoersmaatschappij. De bussen zullen het eerst ingezet worden op die ritten waar de bezetting het zwaarst is. V

andaag staat het grootste deel van de vloot van de private bus- en autocarbedrijven stil. Het gaat over zo'n 1.700 voertuigen. 'De extra bus zal de reguliere lijnbus volgen en vlak achter de lijnbus op dezelfde plaatsen stoppen', legt minister Peeters uit. Op het raam zal aangegeven staan dat het om een versterkingsrit gaat.

De Lijn kampt sinds de start van het schooljaar met drukke bussen. Virologen pleiten voor de inzet van meer bussen op schoolverbindingen, om de bezetting zo laag mogelijk te houden. Maar volgens De Lijn zet de busmaatschappij al alle mogelijke voertuigen in. De Vlaamse regering heeft daarom vrijdag beslist privébussen in te zetten voor vervoer naar school. 'We moeten komen tot een betere spreiding van reizigers tijdens piekmomenten en dat kan door het inzetten van bus- en autocarbedrijven op lijnen die te kampen hebben met te drukke ritten', aldus minister Peeters. Volgens de huidige metingen gaat het over 600 extra ritten op dagbasis of de inzet van 300 extra voertuigen tijdens de spits. Wanneer precies de eerste privébussen zullen ingezet worden is nog niet duidelijk, klinkt het bij De Lijn. 'We gaan nu aan de slag om dit verder op het terrein uit te rollen', aldus een woordvoerster van de openbaarvervoersmaatschappij. De bussen zullen het eerst ingezet worden op die ritten waar de bezetting het zwaarst is. Vandaag staat het grootste deel van de vloot van de private bus- en autocarbedrijven stil. Het gaat over zo'n 1.700 voertuigen. 'De extra bus zal de reguliere lijnbus volgen en vlak achter de lijnbus op dezelfde plaatsen stoppen', legt minister Peeters uit. Op het raam zal aangegeven staan dat het om een versterkingsrit gaat.