Dat schrijven Gazet van Antwerpen, het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad.

Vlaanderen gaf in de zomer de voorzet: de nieuwe regering-Bourgeois I zal voortaan slechts twee prinselijke missies per jaar financieren.

Wallonië en Brussel bepleitten aanvankelijk het behoud van de vier zendingen, maar beide gewesten zien zich intussen gedwongen het voorbeeld van Vlaanderen te volgen. Dat lieten hun vertegenwoordigers weten in de jongste raad van bestuur van het Agentschap voor Buitenlandse Handel.

De handelsmissies worden georganiseerd door dat Agentschap, dat daarvoor samenwerkt met de gewesten. Het jaarbudget bedraagt bijna 5,5 miljoen euro. De helft daarvan komt van de federale overheid. Van de gewesten betaalt Vlaanderen ongeveer 1,6 miljoen euro, twee keer zoveel als Wallonië en zeven keer zoveel als Brussel.

(Belga/RR)

Dat schrijven Gazet van Antwerpen, het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad.Vlaanderen gaf in de zomer de voorzet: de nieuwe regering-Bourgeois I zal voortaan slechts twee prinselijke missies per jaar financieren. Wallonië en Brussel bepleitten aanvankelijk het behoud van de vier zendingen, maar beide gewesten zien zich intussen gedwongen het voorbeeld van Vlaanderen te volgen. Dat lieten hun vertegenwoordigers weten in de jongste raad van bestuur van het Agentschap voor Buitenlandse Handel. De handelsmissies worden georganiseerd door dat Agentschap, dat daarvoor samenwerkt met de gewesten. Het jaarbudget bedraagt bijna 5,5 miljoen euro. De helft daarvan komt van de federale overheid. Van de gewesten betaalt Vlaanderen ongeveer 1,6 miljoen euro, twee keer zoveel als Wallonië en zeven keer zoveel als Brussel.(Belga/RR)