De vrouwelijke deelnemers die prinses Astrid zullen vergezellen tijdens de economische missie naar Saoedi-Arabië, van 14 tot 21 maart, ontvangen kortelings een voorbereidend dossier. Daarin zal hen gevraagd worden een hoofddoek en een abaya (een lang overkleed) te dragen, op vraag van de Saoedische autoriteiten.

Die maken één uitzondering: prinses Astrid wordt niet verplicht een abaya te dragen nog zich te sluieren. Als vertegenwoordigster van een staat, wordt zij vrijgesteld van deze verplichtingen, staat dinsdag in La Libre Belgique.

De inschrijvingen voor de missie zijn nog open maar momenteel hebben reeds 250 personen zich ingeschreven voor deze economische missie: bedrijfsleiders, vertegenwoordigers van regionale en federale autoriteiten, enz. In de delegatie zitten uiteraard ook enkele tientallen vrouwen.

Een abaya is een soort van Saoedische burka: een lang kleed, in principe zwart, dat het lichaam bedekt, maar niet het aangezicht, de voeten of de handen. Het kleed wordt over de 'klassieke' kleding gedragen en is in regel verplicht voor vrouwen in Saoedi-Arabië en het Arabische schiereiland. Wat het hoofd betreft, zullen de vrouwen van de prinselijke handelsmissie de haren moeten bedekken met een gewone sjaal of een hoofddoek. (Belga/TE)

De vrouwelijke deelnemers die prinses Astrid zullen vergezellen tijdens de economische missie naar Saoedi-Arabië, van 14 tot 21 maart, ontvangen kortelings een voorbereidend dossier. Daarin zal hen gevraagd worden een hoofddoek en een abaya (een lang overkleed) te dragen, op vraag van de Saoedische autoriteiten. Die maken één uitzondering: prinses Astrid wordt niet verplicht een abaya te dragen nog zich te sluieren. Als vertegenwoordigster van een staat, wordt zij vrijgesteld van deze verplichtingen, staat dinsdag in La Libre Belgique.De inschrijvingen voor de missie zijn nog open maar momenteel hebben reeds 250 personen zich ingeschreven voor deze economische missie: bedrijfsleiders, vertegenwoordigers van regionale en federale autoriteiten, enz. In de delegatie zitten uiteraard ook enkele tientallen vrouwen. Een abaya is een soort van Saoedische burka: een lang kleed, in principe zwart, dat het lichaam bedekt, maar niet het aangezicht, de voeten of de handen. Het kleed wordt over de 'klassieke' kleding gedragen en is in regel verplicht voor vrouwen in Saoedi-Arabië en het Arabische schiereiland. Wat het hoofd betreft, zullen de vrouwen van de prinselijke handelsmissie de haren moeten bedekken met een gewone sjaal of een hoofddoek. (Belga/TE)