De leiding over de handelsmissies zal Astrid door de ministerraad worden toevertrouwd, zo melden Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Naar verluidt, zo schrijven de kranten, heeft prins Filip, die zondag koning wordt, aangedrongen op deze opvolging door zijn 51-jarige zus. De handelsmissies worden in principe geleid door de kroonprins(es), maar de 11-jarige Elisabeth is uiteraard nog te jong.

Voor het najaar staan vooral voor de diamantsector belangrijke handelsreizen op het programma: in oktober naar Angola en Zuid-Afrika, een maand later naar India en begin volgend jaar naar Rusland. (Belga/TV)

De leiding over de handelsmissies zal Astrid door de ministerraad worden toevertrouwd, zo melden Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Naar verluidt, zo schrijven de kranten, heeft prins Filip, die zondag koning wordt, aangedrongen op deze opvolging door zijn 51-jarige zus. De handelsmissies worden in principe geleid door de kroonprins(es), maar de 11-jarige Elisabeth is uiteraard nog te jong. Voor het najaar staan vooral voor de diamantsector belangrijke handelsreizen op het programma: in oktober naar Angola en Zuid-Afrika, een maand later naar India en begin volgend jaar naar Rusland. (Belga/TV)