Dat heeft vtm zondag in het nieuws bericht, in een preview op een reportage zondagavond in 'Royalty'.

Het royalty-programma volgde prinses Astrid deze week op het Wereld Economisch Forum in Davos. Op het vliegtuig gaf de prinses haar visie op de discussie rond de dotaties, aldus reporter Reinout Goddyn. Dat is voor het eerst dat iemand van het koninklijk huis hierover communiceert. "De prinses wil dat haar visie gehoord wordt", aldus Goddyn.

Prinses Astrid ontvangt een jaarlijkse dotatie van 320.000 euro. De prinses vindt dat er meer duidelijkheid mag komen en gaat akkoord met elke beslissing die de regering en het parlement zouden nemen met betrekking tot haar dotatie.

Teken van wantrouwen

Toch ziet ze de discussie ook als een teken van wantrouwen en een beetje als een persoonlijke aanval op het werk van de voorbije 20 jaar, luidt het.

"Prinses Astrid wil een zeker evenwicht tussen de vraag naar de herziening van de dotaties en wat ze tot hiertoe betekent heeft", aldus Royalty-journalist Reinout Goddyn. De prinses wil zich blijven inzetten voor haar malariastichting Roll Back Malaria. (Belga/TE)

Dat heeft vtm zondag in het nieuws bericht, in een preview op een reportage zondagavond in 'Royalty'. Het royalty-programma volgde prinses Astrid deze week op het Wereld Economisch Forum in Davos. Op het vliegtuig gaf de prinses haar visie op de discussie rond de dotaties, aldus reporter Reinout Goddyn. Dat is voor het eerst dat iemand van het koninklijk huis hierover communiceert. "De prinses wil dat haar visie gehoord wordt", aldus Goddyn. Prinses Astrid ontvangt een jaarlijkse dotatie van 320.000 euro. De prinses vindt dat er meer duidelijkheid mag komen en gaat akkoord met elke beslissing die de regering en het parlement zouden nemen met betrekking tot haar dotatie. Teken van wantrouwenToch ziet ze de discussie ook als een teken van wantrouwen en een beetje als een persoonlijke aanval op het werk van de voorbije 20 jaar, luidt het. "Prinses Astrid wil een zeker evenwicht tussen de vraag naar de herziening van de dotaties en wat ze tot hiertoe betekent heeft", aldus Royalty-journalist Reinout Goddyn. De prinses wil zich blijven inzetten voor haar malariastichting Roll Back Malaria. (Belga/TE)