Prins Laurent: "Vlaamse pers is stupide"

04/04/11 om 08:20 - Bijgewerkt om 08:20

Prins Laurent windt zich almaar meer op over de kritiek op zijn omstreden Congoreis. In een interview met de RTBF noemt Laurent de Vlaamse pers "stupide".

"Wat weten zij ervan?" fulmineerde prins Laurent dit weekend. "De stupide Vlaamse pers die zegt dat ik in Congo niets heb gedaan." Ook het paleis kon rekenen op een sneer van de prins. "Er zit daar iemand die me al jarenlang kwaad wil doen." Laurent verwijst allicht naar Jacques van Ypersele de Strihou, de kabinetschef van de koning die adviseerde om de reis naar Congo niet goed te keuren. Prins Laurent blijft de reis verdedigen. "Het was een wetenschappelijke reis met een milieuvriendelijk doel."

Prins moet hotelfactuur terugbetalenIntussen raakte in enkele kranten ook bekend dat prins Laurent de hotelfactuur van het vijfsterrenhotel Karavia in Lubumbashi moet terugbetalen aan de Belgisch-Katangese zakeman George Forest. Afgelopen weekend bleek dat niet enkel Congolees president Kabila hotelovernachtingen financierde, maar ook George Forrest. Forrest zou 7.000 euro betaald hebben voor de overnachtingen van het prinselijke gezelschap.

Laurent hoeft (nog) niet te vrezen voor zijn dotatie
In De Standaard en De Morgen bevestigt de woordvoerder van Groupe Forrest dat zij de hotelkosten hebben betaald, maar dat verwacht wordt dat het bedrag terugbetaald wordt. "Normaal moeten zij ons terugbetalen, dat hebben zij gezegd. Ik denk dat zij niet met Visakaart konden betalen", klinkt het.

Ondanks de polemiek die zijn Congo-reis veroorzaakte, ziet het er niet naar uit dat prins Laurent op korte termijn moet vrezen voor zijn dotatie. Dat bleek zondag tijdens de televisiedebatten. Verschillende partijen pleiten er wel voor om de plichten van de koningskinderen vast te leggen. (Belga/EE)

Onze partners