De rechtbank van Gent heeft de Koninklijke Schenking veroordeeld om belastingen te betalen op de villa van prins Laurent. Volgens de prins was dat niet nodig, maar de Vlaamse belastingadministratie was een andere mening toegedaan. De fiscus dagvaardde de Koninklijke Schenking en kreeg gelijk van de rechtbank, zo schrijft Fiscoloog.

Algemeen nut
Om een vrijstelling op de onroerende voorheffing te krijgen moet een gebouw worden gebruikt voor het algemeen nut of door een openbare dienst. Volgens de Koninklijke Schenking was dat voor de villa van Laurent het geval. Het zou zijn ambtswoning zijn, die werd gebruikt voor protocollaire doelstellingen.

De rechtbank van Gent volgde die stelling niet. De rechter zag geen aanwijzingen dat de villa voor andere doeleinden werd gebruikt dan de huisvesting van prins Laurent en zijn gezin.

Het is niet bekend hoe hoog de onroerende voorheffing is die de Koninklijke Schenking nu moet betalen.(EE)

De rechtbank van Gent heeft de Koninklijke Schenking veroordeeld om belastingen te betalen op de villa van prins Laurent. Volgens de prins was dat niet nodig, maar de Vlaamse belastingadministratie was een andere mening toegedaan. De fiscus dagvaardde de Koninklijke Schenking en kreeg gelijk van de rechtbank, zo schrijft Fiscoloog.Algemeen nut Om een vrijstelling op de onroerende voorheffing te krijgen moet een gebouw worden gebruikt voor het algemeen nut of door een openbare dienst. Volgens de Koninklijke Schenking was dat voor de villa van Laurent het geval. Het zou zijn ambtswoning zijn, die werd gebruikt voor protocollaire doelstellingen. De rechtbank van Gent volgde die stelling niet. De rechter zag geen aanwijzingen dat de villa voor andere doeleinden werd gebruikt dan de huisvesting van prins Laurent en zijn gezin. Het is niet bekend hoe hoog de onroerende voorheffing is die de Koninklijke Schenking nu moet betalen.(EE)