Circa 15.000 mensen hebben woensdagavond op het Vossenplein in de Brusselse Marollen de dreigende weergoden getrotseerd om een danspasje te wagen op het negende Bal National. Opgemerkte waren prins Laurent en prinses Claire.

Dat meldt de organisatie van het dans- en muziekfeest aan de vooravond van de nationale feestdag.

Traditie

Het Bal National werd in 2003 voor het eerst georganiseerd naar aanleiding van het tienjarig koningschap van koning Albert II en is sindsdien een traditie geworden.

Het startschot voor de negende editie werd om 19 uur gegeven door Unik Party, die het talrijk opgekomen publiek enkele danspasjes aanleerden. Daarna was het de beurt aan blues- en jazzcombo Duo de Choc.

De Vlaamse schlagerkoningin Laura Lynn mocht vervolgens het publiek verder opwarmen en kreeg zelfs een polonaise in beweging maar het feest begon echt goed op gang te komen met 'Compagnons de la Chanson' Johny Voners, Marijn Devalck en Freddy Birset. De Franse klassiekers die de twee 'Kampioenen' en de zanger brachten, konden op heel wat bijval rekenen.

Het was ook het moment dat prins Laurent en prinses Claire gekozen hadden om acte de présence te geven, vergezeld van de Brusselse burgemeester Freddy Thielemans.

Later op de avond gaven Lou Deprijck en zijn Hollywood Bananas, samen met 'Lange Jojo' nog het beste van zichzelf, gevolgd DJ Sus Florent en The Planes. (Belga)

Niet welkom Prins Laurent had op voorhand aan enkele kranten gezegd dat hij naar het Bal National zou gaan.

De prins werd door het paleis zoals verwacht voor geen enkele officiële festiviteit ter ere van 21 juli aangekondigd en lijkt dus niet meer welkom. Sinds zijn aanvaring met zijn vader over de omstreden Congoreis blijven de relaties onderkoeld. (Belga/KVDA)

Circa 15.000 mensen hebben woensdagavond op het Vossenplein in de Brusselse Marollen de dreigende weergoden getrotseerd om een danspasje te wagen op het negende Bal National. Opgemerkte waren prins Laurent en prinses Claire. Dat meldt de organisatie van het dans- en muziekfeest aan de vooravond van de nationale feestdag. Traditie Het Bal National werd in 2003 voor het eerst georganiseerd naar aanleiding van het tienjarig koningschap van koning Albert II en is sindsdien een traditie geworden. Het startschot voor de negende editie werd om 19 uur gegeven door Unik Party, die het talrijk opgekomen publiek enkele danspasjes aanleerden. Daarna was het de beurt aan blues- en jazzcombo Duo de Choc. De Vlaamse schlagerkoningin Laura Lynn mocht vervolgens het publiek verder opwarmen en kreeg zelfs een polonaise in beweging maar het feest begon echt goed op gang te komen met 'Compagnons de la Chanson' Johny Voners, Marijn Devalck en Freddy Birset. De Franse klassiekers die de twee 'Kampioenen' en de zanger brachten, konden op heel wat bijval rekenen. Het was ook het moment dat prins Laurent en prinses Claire gekozen hadden om acte de présence te geven, vergezeld van de Brusselse burgemeester Freddy Thielemans. Later op de avond gaven Lou Deprijck en zijn Hollywood Bananas, samen met 'Lange Jojo' nog het beste van zichzelf, gevolgd DJ Sus Florent en The Planes. (Belga) Niet welkom Prins Laurent had op voorhand aan enkele kranten gezegd dat hij naar het Bal National zou gaan. De prins werd door het paleis zoals verwacht voor geen enkele officiële festiviteit ter ere van 21 juli aangekondigd en lijkt dus niet meer welkom. Sinds zijn aanvaring met zijn vader over de omstreden Congoreis blijven de relaties onderkoeld. (Belga/KVDA)