Prins Laurent betaalde 16.000 euro terug aan Belgische staat

20/01/16 om 04:54 - Bijgewerkt om 04:53

Prins Laurent heeft eerder deze maand 16.000 euro terugbetaald aan de Belgische staat. Het gaat om een deel van zijn dotatie dat hij onrechtmatig had uitgegeven voor privékosten.

Prins Laurent betaalde 16.000 euro terug aan Belgische staat

Prins Laurent © Belga Image

De broer van koning Filip zet zo zijn fout recht, geheel of gedeeltelijk, al deed hij dat vooral onder druk van premier Michel, schrijft de krant Het Nieuwsblad, die samen met enkele Franstalige kranten het nieuws meldt.

Laurent was eind oktober in opspraak gekomen omdat hij privé-uitgaven had ingediend als beroepskosten. Het ging onder meer om kassabonnen van de supermarkt, de factuur van zijn skivakantie en de schoolrekening van zijn drie kinderen. Het Rekenhof, de ­financiële waakhond van de openbare instellingen, schreef daarover een ­vernietigend rapport.

Tot vandaag is het nog altijd niet bekend hoeveel de prins ten onrechte heeft gedeclareerd in 2014, maar een deel -en misschien zelfs het volledige bedrag- is nu terugbetaald. Laurent krijgt een salaris van 87.000 euro per jaar en mag daarnaast 220.000 euro werkingskosten ingeven.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners