Kroonprins Filip droeg zondagochtend nog het uniform van luitenant-generaal van de luchtcomponent, een rang die hij sinds 2010 heeft. Pas later op de dag zal hij te zien zijn in zijn nieuwe uniform van generaal van de landcomponent. Dat uniform is nu al te zien in de brochure die op de nationale feestdag wordt verdeeld onder het publiek.

Filip zal bovendien twee keer van kostuum moeten wisselen op deze nationale feestdag. Op het balkon wordt dat het uniform van viersterrengeneraal en opperbevelhebber, terwijl hij 's avonds in burgerkleren het vuurwerk zou gaan bekijken op het Paleizenplein. (TE)

Kroonprins Filip droeg zondagochtend nog het uniform van luitenant-generaal van de luchtcomponent, een rang die hij sinds 2010 heeft. Pas later op de dag zal hij te zien zijn in zijn nieuwe uniform van generaal van de landcomponent. Dat uniform is nu al te zien in de brochure die op de nationale feestdag wordt verdeeld onder het publiek. Filip zal bovendien twee keer van kostuum moeten wisselen op deze nationale feestdag. Op het balkon wordt dat het uniform van viersterrengeneraal en opperbevelhebber, terwijl hij 's avonds in burgerkleren het vuurwerk zou gaan bekijken op het Paleizenplein. (TE)