Prins Filip en verschillende leden van de Vlaamse regering hebben maandag enkele gemeenten bezocht die door de overstromingen werden getroffen. Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) beloofde dat er meer wachtbekkens komen.

De prins bracht een bezoek aan de wijken in Lot en Sint-Pieters-Leeuw die het zwaarst door de wateroverlast werden getroffen. Ook Vlaams minister-president Kris Peeters bezocht enkele gemeenten in Vlaams-Brabant die te lijden hadden onder de overstromingen.

Ook de ministers Hilde Crevits, bevoegd voor bevaarbare waterwegen, en Joke Schauvliege, bevoegd voor onbevaarbare waterwegen, gingen ter plaatse.

Eén van de resultaten van het bezoek was dat het voorziene wachtbekken in Londerzeel er sneller komt. Er zal ook werk worden gemaakt van de eerder beloofde bufferzone in de gemeente.

In Geraardsbergen zei Schauvliege dat de capaciteit van de wachtbekkens onvoldoende groot is en dat een aantal wachtbekkens nood hebben aan een computergestuurd systeem dat het waterpeil regelt.

Toestand Sint-Pieters-Leeuw onder controle

Intussen is de toestand in Sint-Pieters-Leeuw onder controle. Volgens burgemeester Lieve Vanlinthout is elk gevaar aan het kanaal Brussel-Charleroi geweken. Ze verwacht dat het ergste leed geleden zal zijn als het nog enkele dagen droog blijft.

Overigens bleek maandag dat er in Sint-Pieters-Leeuw geen breuk was in de dijk langs het kanaal Brussel-Charleroi zoals zondag werd gevreesd. Volgens experts was er ook geen sprake van een scheur of bres in de dijk.

Prins Filip en verschillende leden van de Vlaamse regering hebben maandag enkele gemeenten bezocht die door de overstromingen werden getroffen. Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) beloofde dat er meer wachtbekkens komen.De prins bracht een bezoek aan de wijken in Lot en Sint-Pieters-Leeuw die het zwaarst door de wateroverlast werden getroffen. Ook Vlaams minister-president Kris Peeters bezocht enkele gemeenten in Vlaams-Brabant die te lijden hadden onder de overstromingen.Ook de ministers Hilde Crevits, bevoegd voor bevaarbare waterwegen, en Joke Schauvliege, bevoegd voor onbevaarbare waterwegen, gingen ter plaatse.Eén van de resultaten van het bezoek was dat het voorziene wachtbekken in Londerzeel er sneller komt. Er zal ook werk worden gemaakt van de eerder beloofde bufferzone in de gemeente.In Geraardsbergen zei Schauvliege dat de capaciteit van de wachtbekkens onvoldoende groot is en dat een aantal wachtbekkens nood hebben aan een computergestuurd systeem dat het waterpeil regelt. Toestand Sint-Pieters-Leeuw onder controleIntussen is de toestand in Sint-Pieters-Leeuw onder controle. Volgens burgemeester Lieve Vanlinthout is elk gevaar aan het kanaal Brussel-Charleroi geweken. Ze verwacht dat het ergste leed geleden zal zijn als het nog enkele dagen droog blijft.Overigens bleek maandag dat er in Sint-Pieters-Leeuw geen breuk was in de dijk langs het kanaal Brussel-Charleroi zoals zondag werd gevreesd. Volgens experts was er ook geen sprake van een scheur of bres in de dijk.