De feiten dateren uit 2002, toen de nu 50-jarige man pastoor van Menen was. Het slachtoffer diende vorig jaar klacht in bij het opvangcentrum voor seksueel misbruik van het bisdom Brugge.

Het bisdom gaf de zaak door aan het parket, dat een onderzoek opende. De priester heeft intussen volgens de VRT bekentenissen afgelegd en mocht van het bisdom al een tijdje geen contact meer hebben met minderjarigen. Hij bleef wel in functie als pastoor. Vorige week is de priester volgens de woordvoerder van het bisdom door bisschop De Kesel "preventief geschorst".

De nieuwe affaire komt in de nasleep van de zaak rond het misbruik van een minderjarige door een priester in Middelkerke.

(Belga/RR)

De feiten dateren uit 2002, toen de nu 50-jarige man pastoor van Menen was. Het slachtoffer diende vorig jaar klacht in bij het opvangcentrum voor seksueel misbruik van het bisdom Brugge. Het bisdom gaf de zaak door aan het parket, dat een onderzoek opende. De priester heeft intussen volgens de VRT bekentenissen afgelegd en mocht van het bisdom al een tijdje geen contact meer hebben met minderjarigen. Hij bleef wel in functie als pastoor. Vorige week is de priester volgens de woordvoerder van het bisdom door bisschop De Kesel "preventief geschorst".De nieuwe affaire komt in de nasleep van de zaak rond het misbruik van een minderjarige door een priester in Middelkerke.(Belga/RR)