Pairi Daiza en Walibi, gesteund door hun collega's van Plopsaland, Bellewaerde Park en Bobbejaanland, vragen niet om de weerberichten te verbloemen en nog minder om ermee te knoeien, zo luidt het in een persbericht.

"Het weer voorspellen is extreem complex, vooral voor een land als België. De toeristische hoofdbestemmingen van het land vragen om volledige, meer realiteitsgetrouwe weerberichten, die het evenveel over de zon als over de neerslag hebben."

Gebruik meer het woord 'zon'
Om dat te doen, zou de woordenschat aangepast moeten worden: het woord "zon" gebruiken en de term "opklaring", die doet denken aan een korte verbetering tussen twee lange periodes van regen of een loodzware hemel, afschaffen.

"Jawel, onze zomer kent veel dagen met neerslag. Maar één of zelfs meerdere buien van een half uur op een dag neemt niet weg dat de dag over het geheel genomen mooi blijft", zo argumenteren de pretparken.

Impact op de stemming van de Belgen
De weerberichten zouden volgens de pretparken, naast de gebruikelijke informatie, de drie volgende voorspellingen moeten bevatten: het aantal uren zon, de waarschijnlijkheid op buien en de duur van deze laatste.

"De manier waarop het weer wordt aangekondigd in de media heeft een impact op de stemming van de Belgen. Het zou dus de moeite waard zijn om dit te herzien", klinkt het nog. (Belga/TE)

Pairi Daiza en Walibi, gesteund door hun collega's van Plopsaland, Bellewaerde Park en Bobbejaanland, vragen niet om de weerberichten te verbloemen en nog minder om ermee te knoeien, zo luidt het in een persbericht. "Het weer voorspellen is extreem complex, vooral voor een land als België. De toeristische hoofdbestemmingen van het land vragen om volledige, meer realiteitsgetrouwe weerberichten, die het evenveel over de zon als over de neerslag hebben." Gebruik meer het woord 'zon' Om dat te doen, zou de woordenschat aangepast moeten worden: het woord "zon" gebruiken en de term "opklaring", die doet denken aan een korte verbetering tussen twee lange periodes van regen of een loodzware hemel, afschaffen. "Jawel, onze zomer kent veel dagen met neerslag. Maar één of zelfs meerdere buien van een half uur op een dag neemt niet weg dat de dag over het geheel genomen mooi blijft", zo argumenteren de pretparken. Impact op de stemming van de Belgen De weerberichten zouden volgens de pretparken, naast de gebruikelijke informatie, de drie volgende voorspellingen moeten bevatten: het aantal uren zon, de waarschijnlijkheid op buien en de duur van deze laatste. "De manier waarop het weer wordt aangekondigd in de media heeft een impact op de stemming van de Belgen. Het zou dus de moeite waard zijn om dit te herzien", klinkt het nog. (Belga/TE)