Op de kabinetten van zo goed als alle federale ministers is vrijdagochtend een verdachte poederbrief aangekomen. Dat is al zeker het geval voor de Financietoren, waar ministers Maggie De Block, Philippe De Backer en Alexander De Croo (Open VLD) huizen, maar ook premier Sophie Wilmès (MR), minister van Justitie Koen Geens (CD&V), minister van Werk en Economie Nathalie Muylle (CD&V), minister van Mobiliteit François Bellot (MR) en de FOD Binnenlandse Zaken waar de post voor minister Pieter De Crem (CD&V) aankomt, en de FOD Buitenlandse Zaken, waar ministers van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin en van Pensioenen Daniel Bacquelaine (beiden MR) zitten, kregen vrijdagochtend een verdachte brief.

Op het kabinet van premier Wilmès werd de brief niet opengemaakt, omdat men er extra waakzaam was na de verdachte post in Wallonië van donderdag, legt woordvoerster Elke Pattyn. Het kabinet van de premier is bijgevolg niet in quarantaine geplaatst. 'De bevoegde diensten zijn ter plaatse en alles is onder controle'. Ook bij Open VLD-vice De Croo en bij de FOD Buitenlandse Zaken geraakte de brief trouwens niet tot bij de ministers.

Bij Koen Geens is er wel poeder uit de brief gevallen bij het vastnemen, zodat het onmiddellijk duidelijk was dat het om een verdachte zending ging. De Brusselse politie beslist over een mogelijke evacuatie, valt te horen bij het kabinet.

In totaal zouden op zeker zes verschillende plaatsen poederbrieven zijn aangekomen. De Financietoren en het kabinet van minister Ducarme werden een tijdje in quarantaine geplaatst. Ook bij de Franse gemeenschapsregering kwam een verdachte envelop aan.

Donderdag kreeg het Elysette - de hoofdzetel van de Waalse regering in Namen - en verschillende kabinetten van Waalse ministers ook al verdachte post. Die poederbrieven bleken uiteindelijk geen gevaarlijke stoffen te bevatten, maar de verschillende ministers bleven wel enkele uren in quarantaine.

Op de kabinetten van zo goed als alle federale ministers is vrijdagochtend een verdachte poederbrief aangekomen. Dat is al zeker het geval voor de Financietoren, waar ministers Maggie De Block, Philippe De Backer en Alexander De Croo (Open VLD) huizen, maar ook premier Sophie Wilmès (MR), minister van Justitie Koen Geens (CD&V), minister van Werk en Economie Nathalie Muylle (CD&V), minister van Mobiliteit François Bellot (MR) en de FOD Binnenlandse Zaken waar de post voor minister Pieter De Crem (CD&V) aankomt, en de FOD Buitenlandse Zaken, waar ministers van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin en van Pensioenen Daniel Bacquelaine (beiden MR) zitten, kregen vrijdagochtend een verdachte brief. Op het kabinet van premier Wilmès werd de brief niet opengemaakt, omdat men er extra waakzaam was na de verdachte post in Wallonië van donderdag, legt woordvoerster Elke Pattyn. Het kabinet van de premier is bijgevolg niet in quarantaine geplaatst. 'De bevoegde diensten zijn ter plaatse en alles is onder controle'. Ook bij Open VLD-vice De Croo en bij de FOD Buitenlandse Zaken geraakte de brief trouwens niet tot bij de ministers. Bij Koen Geens is er wel poeder uit de brief gevallen bij het vastnemen, zodat het onmiddellijk duidelijk was dat het om een verdachte zending ging. De Brusselse politie beslist over een mogelijke evacuatie, valt te horen bij het kabinet. In totaal zouden op zeker zes verschillende plaatsen poederbrieven zijn aangekomen. De Financietoren en het kabinet van minister Ducarme werden een tijdje in quarantaine geplaatst. Ook bij de Franse gemeenschapsregering kwam een verdachte envelop aan. Donderdag kreeg het Elysette - de hoofdzetel van de Waalse regering in Namen - en verschillende kabinetten van Waalse ministers ook al verdachte post. Die poederbrieven bleken uiteindelijk geen gevaarlijke stoffen te bevatten, maar de verschillende ministers bleven wel enkele uren in quarantaine.