Om deze permanente opvang mogelijk te maken, moet het comfort in dit gebouw aangepast worden voor de 300 personen die er terecht kunnen. Het Rode Kruis, dat instaat voor het operationele beheer van het gebouw, kan ervoor zorgen dat het gebouw vanaf dinsdagnamiddag effectief permanent open blijft.

Tegen dinsdag moet onder meer het sanitair verbeterd worden. De diensten van de premier en van de staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) werken, in overleg met de Stad Brussel en de partners (Rode Kruis, Fedasil, ...) verder om het aantal pre-opvangplaatsen te verhogen en in overeenstemming met de vraag te brengen.

"Het blijft de bedoeling om het Maximiliaanpark geleidelijk aan op een georganiseerde wijze te ontruimen", luidt het bij de premier. (Belga/JH)

Om deze permanente opvang mogelijk te maken, moet het comfort in dit gebouw aangepast worden voor de 300 personen die er terecht kunnen. Het Rode Kruis, dat instaat voor het operationele beheer van het gebouw, kan ervoor zorgen dat het gebouw vanaf dinsdagnamiddag effectief permanent open blijft. Tegen dinsdag moet onder meer het sanitair verbeterd worden. De diensten van de premier en van de staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) werken, in overleg met de Stad Brussel en de partners (Rode Kruis, Fedasil, ...) verder om het aantal pre-opvangplaatsen te verhogen en in overeenstemming met de vraag te brengen. "Het blijft de bedoeling om het Maximiliaanpark geleidelijk aan op een georganiseerde wijze te ontruimen", luidt het bij de premier. (Belga/JH)