Dat bleek vanavond nog niet mogelijk, aangezien de operaties nog aan de gang zijn.

Het federaal parket houdt in tussentijd, woensdag om 10.30 uur, een persconferentie over de schietpartij in Vorst, later vanavond wordt nog een mededeling verstuurd.

Steun en dank

In een korte verklaring sprak Charles Michel (MR) zijn steun uit aan de veiligheidsdiensten en bedankte hij de burgers van Vorst voor hun koelbloedigheid.

'In naam van de regering wil ik alle steun, dank en aanmoediging uitspreken voor onze veiligheidsdiensten en onze magistraten die onder moeilijke omstandigheden hun werk doen', zei hij.

Hij toonde erkenning voor de moeilijke taak van de veiligheidsdiensten die soms hun leven op het spel moeten zetten en verzekerde dat zijn regering alles doet om hen te ondersteunen en te maken dat ze over de middelen kunnen beschikken die ze nodig hebben voor hun taak.

'Ik wil ook de bevolking van Vorst en de betrokken wijken bedanken voor hun koelbloedigheid, net als onze lokale besturen voor hun oproepen tot kalmte'.

Volg de laatste updates over de antiterreuractie in Vorst live

Franse agente

De premier bevestigde dat de huiszoeking plaatsvond in kader van het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. Vandaar ook de aanwezigheid van een Franse agente, die net als drie Belgische collega's lichtgewond raakte.

Justitieminister Koen Geens (CD&V) onderstreepte dat ze deel uitmaakten van een Belgisch-Frans joint investigation team, zoals die wel vaker op pad gingen sinds de aanslagen in Parijs. 'Haar aanwezigheid was dus een toevalligheid en moet zeker niet worden gekaderd in het feit dat dit een huiszoeking was waarvan men onvoorstelbaar veel verwachtte', aldus Geens. (Belga/KVDA)

Dat bleek vanavond nog niet mogelijk, aangezien de operaties nog aan de gang zijn. Het federaal parket houdt in tussentijd, woensdag om 10.30 uur, een persconferentie over de schietpartij in Vorst, later vanavond wordt nog een mededeling verstuurd.In een korte verklaring sprak Charles Michel (MR) zijn steun uit aan de veiligheidsdiensten en bedankte hij de burgers van Vorst voor hun koelbloedigheid.'In naam van de regering wil ik alle steun, dank en aanmoediging uitspreken voor onze veiligheidsdiensten en onze magistraten die onder moeilijke omstandigheden hun werk doen', zei hij. Hij toonde erkenning voor de moeilijke taak van de veiligheidsdiensten die soms hun leven op het spel moeten zetten en verzekerde dat zijn regering alles doet om hen te ondersteunen en te maken dat ze over de middelen kunnen beschikken die ze nodig hebben voor hun taak. 'Ik wil ook de bevolking van Vorst en de betrokken wijken bedanken voor hun koelbloedigheid, net als onze lokale besturen voor hun oproepen tot kalmte'.Volg de laatste updates over de antiterreuractie in Vorst liveDe premier bevestigde dat de huiszoeking plaatsvond in kader van het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. Vandaar ook de aanwezigheid van een Franse agente, die net als drie Belgische collega's lichtgewond raakte. Justitieminister Koen Geens (CD&V) onderstreepte dat ze deel uitmaakten van een Belgisch-Frans joint investigation team, zoals die wel vaker op pad gingen sinds de aanslagen in Parijs. 'Haar aanwezigheid was dus een toevalligheid en moet zeker niet worden gekaderd in het feit dat dit een huiszoeking was waarvan men onvoorstelbaar veel verwachtte', aldus Geens. (Belga/KVDA)