Di Rupo wordt vergezeld door minister van Ontwikkelingssamenwerking Jean-Pascal Labille. Ze vervoegen in New York vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, die al sinds woensdag koningin Mathilde vergezelt op haar eerste echte buitenlandse reis sinds de troonsbestijging van koning Filip op 21 juli.

Programma

Di Rupo start zijn bezoek met een follow-up vergadering over het vredesakkoord voor de Democratische Republiek Congo dat eind februari in Addis Abeba werd ondertekend.

's Avonds wordt hij verwacht op een receptie georganiseerd door de Amerikaanse president Barack Obama en diens echtgenote Michelle.

Dinsdag woont de premier de opening van de Algemene Vergadering bij, gevolgd door een lunch voor de staatshoofden en regeringsleiders, georganiseerd door secretaris-generaal Ban Ki-moon.

Nadien ontmoet Di Rupo directeur-generaal Irina Bokova van Unesco en volgt nog een receptie met de Belgische gemeenschap in de Amerikaanse grootstad.

De agenda van woensdag opent met een bezoek aan het Belgische bedrijf Royal Botania, gevolgd door een werklunch over de regio van de Grote Meren. In de namiddag bezoekt Di Rupo Ground Zero, waar ruim twaalf jaar na de historische terreuraanslagen het One World Trade Centre verrijst.

Donderdag ontmoet Di Rupo de directeur van UNWomen, de VN-organisatie die vrouwenrechten en gendergelijkheid promoot. Omstreeks 18.30 uur lokale tijd beëindigt de eerste minister zijn bezoek aan de VN met een toespraak voor de Algemene Vergadering. (Belga/KVDA)

Di Rupo wordt vergezeld door minister van Ontwikkelingssamenwerking Jean-Pascal Labille. Ze vervoegen in New York vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, die al sinds woensdag koningin Mathilde vergezelt op haar eerste echte buitenlandse reis sinds de troonsbestijging van koning Filip op 21 juli.ProgrammaDi Rupo start zijn bezoek met een follow-up vergadering over het vredesakkoord voor de Democratische Republiek Congo dat eind februari in Addis Abeba werd ondertekend. 's Avonds wordt hij verwacht op een receptie georganiseerd door de Amerikaanse president Barack Obama en diens echtgenote Michelle. Dinsdag woont de premier de opening van de Algemene Vergadering bij, gevolgd door een lunch voor de staatshoofden en regeringsleiders, georganiseerd door secretaris-generaal Ban Ki-moon. Nadien ontmoet Di Rupo directeur-generaal Irina Bokova van Unesco en volgt nog een receptie met de Belgische gemeenschap in de Amerikaanse grootstad.De agenda van woensdag opent met een bezoek aan het Belgische bedrijf Royal Botania, gevolgd door een werklunch over de regio van de Grote Meren. In de namiddag bezoekt Di Rupo Ground Zero, waar ruim twaalf jaar na de historische terreuraanslagen het One World Trade Centre verrijst.Donderdag ontmoet Di Rupo de directeur van UNWomen, de VN-organisatie die vrouwenrechten en gendergelijkheid promoot. Omstreeks 18.30 uur lokale tijd beëindigt de eerste minister zijn bezoek aan de VN met een toespraak voor de Algemene Vergadering. (Belga/KVDA)