'We kondigen een staking veertig dagen op voorhand aan', zei Reniers in De Zevende Dag. 'Als ik in de tussentijd positieve signalen zou krijgen dat men een rem zou zetten op de besparingen, de ontslagen, het gebrek aan investeringen en het gebrek aan werkingsmiddelen, zal ik de eerste zijn die zegt: 'we gaan erop in'.'

Maar 'een positieve dialoog' alleen volstaat niet voor de vakbondsvrouw. Het moet gepaard gaan 'mét resultaten', zei ze. Reniers vindt immers dat de vakbonden bij de openbare diensten compleet 'genegeerd' en 'slecht behandeld' worden. 'Als we nu geen signaal geven, riskeren we dat de dienstverlening op termijn helemaal kapot gaat', klonk het. 'Er is geen ander alternatief dan te staken'.

Unizo-topman Karel Van Eetvelt heeft daar echter geen begrip voor. 'Zoek andere manieren om actie te voeren, niet via stakingen', smeekte hij zowat. Stakingen hebben immers zware gevolgen voor de bedrijven en onze economie ,vindt hij.

Zolang de socialistische vakbond de stakingsaanzegging niet intrekt, weigert Unizo er nog mee rond de tafel te gaan zitten. 'We gaan niet onderhandelen onder een stakingsdreiging. We gaan niet aan tafel zitten met een organisatie die dat doet', herhaalde Van Eetvelt nog.

(Belga/MI)

'We kondigen een staking veertig dagen op voorhand aan', zei Reniers in De Zevende Dag. 'Als ik in de tussentijd positieve signalen zou krijgen dat men een rem zou zetten op de besparingen, de ontslagen, het gebrek aan investeringen en het gebrek aan werkingsmiddelen, zal ik de eerste zijn die zegt: 'we gaan erop in'.' Maar 'een positieve dialoog' alleen volstaat niet voor de vakbondsvrouw. Het moet gepaard gaan 'mét resultaten', zei ze. Reniers vindt immers dat de vakbonden bij de openbare diensten compleet 'genegeerd' en 'slecht behandeld' worden. 'Als we nu geen signaal geven, riskeren we dat de dienstverlening op termijn helemaal kapot gaat', klonk het. 'Er is geen ander alternatief dan te staken'. Unizo-topman Karel Van Eetvelt heeft daar echter geen begrip voor. 'Zoek andere manieren om actie te voeren, niet via stakingen', smeekte hij zowat. Stakingen hebben immers zware gevolgen voor de bedrijven en onze economie ,vindt hij. Zolang de socialistische vakbond de stakingsaanzegging niet intrekt, weigert Unizo er nog mee rond de tafel te gaan zitten. 'We gaan niet onderhandelen onder een stakingsdreiging. We gaan niet aan tafel zitten met een organisatie die dat doet', herhaalde Van Eetvelt nog.(Belga/MI)