Portret: Wie is Nadja Vananroye, de opvolgster van Hilde Claes? (video)

09/09/16 om 13:44 - Bijgewerkt om 13:44

Nadja Vananroye (CD&V) volgt Hilde Claes (SP.A) op als burgemeester van Hasselt, na pittig eonderhandelingen tussen beide coalitiepartners in de Limburgse hoofdstad. Ook voor Hasselt een verrassing.

Portret: Wie is Nadja Vananroye, de opvolgster van Hilde Claes? (video)

Nadja Vananroye (CD&V) © Belga

Nadja Vananroye (CD&V) is ook in Hasselt niet het meest bekende gezicht, zo klinkt het in het portret dat TV Limburg maakt van de nieuwe Hasseltse burgemeester.

Vananroye studeerde management in de sociale economie, aan de Universiteit Antwerpen.

Voordat ze verkozen werd in de Hasseltse gemeenteraad werkte ze bij een dienstenchequesbedrijf, waarvan ze in 1998 directeur werd.

Ook haar politieke engagement is sociaaleconomisch gedreven: in 2008 wordt ze voorzitter van ACW Limburg (nu Beweging.net).

Sinds 2012 is ze voorzitter van het OCMW in Hasselt en schepen van Welzijn, Gezin en Senioren. Dat combineerde ze met het voorzitterschap van het Jessa-ziekenhuis. Het is die ervaring die door haar voorzitter Wouter Beke aangehaald wordt als reden waarom zij de nieuwe burgemeester werd.

Letterlijk: de reactie van Vananroye:

'Ik wil niet dat Hasselt in een onbestuurbaarheid terechtkomt. Daarom heb ik de vraag van de partij om het roer in handen te nemen, aanvaard. Wij hebben de voorbije jaren altijd gehamerd op een open, duidelijk en correct bestuur. Met die aanpak hebben wij veel gerealiseerd, maar nog een aantal projecten staan in de steigers of zijn in volle uitvoering. Daarom wil ik, met de hele ploeg, deze open bestuursstijl opnieuw versterken: vertrouwen geven aan de mensen, ook aan de stadsmedewerkers, ik wil luisteren en overleggen en nadien duidelijk communiceren over het hoe en waarom van de beslissingen.'

Onze partners