Servais Verherstraeten (CD&V) werd geboren op 29 januari 1960 in Balen. Na zijn rechtenstudies in Leuven werd hij advocaat. Sinds 1995 is hij actief als Kamerlid. Sinds eind 2007 was hij fractieleider van de Vlaamse christendemocraten.

Verherstraeten viel vooral op in de parlementaire onderzoekscommissies waarin hij zetelde. Zo legde hij in de Sabena-commissie de toenmalige regering-Verhofstadt meermaals het vuur aan de schenen.

Op lokaal vlak is hij eveneens fractieleider van CD&V in Mol. Verherstraeten is getrouwd en vader van twee kinderen. Hij werd in de nieuwe regering-Di Rupo als staatssecretaris bevoegd voor Institutionele Zaken en voor de Regie der Gebouwen. (Belga/SD)

Servais Verherstraeten (CD&V) werd geboren op 29 januari 1960 in Balen. Na zijn rechtenstudies in Leuven werd hij advocaat. Sinds 1995 is hij actief als Kamerlid. Sinds eind 2007 was hij fractieleider van de Vlaamse christendemocraten. Verherstraeten viel vooral op in de parlementaire onderzoekscommissies waarin hij zetelde. Zo legde hij in de Sabena-commissie de toenmalige regering-Verhofstadt meermaals het vuur aan de schenen.Op lokaal vlak is hij eveneens fractieleider van CD&V in Mol. Verherstraeten is getrouwd en vader van twee kinderen. Hij werd in de nieuwe regering-Di Rupo als staatssecretaris bevoegd voor Institutionele Zaken en voor de Regie der Gebouwen. (Belga/SD)