Sabine Laruelle (MR) behoudt in de nieuwe regering-Di Rupo grotendeels de bevoegdheden die ze als sinds de paarse regering Verhofstadt II in handen heeft.

Laruelle werd op 2 juni 1965 geboren in Hoei. Ze studeerde af als landbouwingenieur aan de landbouwfaculteit van Gembloers. Ze volgde tevens een opleiding milieuadviseur aan het institut éco-conseil van Namen. Na een jaar in de privé ging ze als vorser aan de slag bij de Luxemburgse universitaire stichting. Van mei 1992 tot juli 1999 werkte ze op het kabinet van de PSC-minister Guy Lutgen.

Ze werkte vervolgens bij de Fédération agro-alimentaire en van november 1999 tot december 2000 was ze algemeen directrice van de Franstalige landbouworganisatie Alliance agricole belge. Tussen januari 2001 en mei 2003 was ze directrice van de Waalse landbouworganisatie Fédération wallonne de l'agriculture, een samensmelting van de Alliance agricole belge en de UPA.

Vakminister

Laruelle schopte het in 2003 meteen tot lid van de regering-Verhofstadt II. Daarin kreeg ze de portefeuilles van Middenstand en Landbouw. Ze bleef ook aan boord bij de regeringen onder leiding van Yves Leterme en Herman Van Rompuy, met KMO, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid als bevoegdheden. In de ploeg-Di Rupo gaat het om Middenstand, KMO's, Zelfstandigen en Landbouw.

Laruelle is in Vlaanderen minder bekend, maar wordt in Franstalig België erkend als bekwaam vakminister. (Belga/SD)

Sabine Laruelle (MR) behoudt in de nieuwe regering-Di Rupo grotendeels de bevoegdheden die ze als sinds de paarse regering Verhofstadt II in handen heeft.Laruelle werd op 2 juni 1965 geboren in Hoei. Ze studeerde af als landbouwingenieur aan de landbouwfaculteit van Gembloers. Ze volgde tevens een opleiding milieuadviseur aan het institut éco-conseil van Namen. Na een jaar in de privé ging ze als vorser aan de slag bij de Luxemburgse universitaire stichting. Van mei 1992 tot juli 1999 werkte ze op het kabinet van de PSC-minister Guy Lutgen.Ze werkte vervolgens bij de Fédération agro-alimentaire en van november 1999 tot december 2000 was ze algemeen directrice van de Franstalige landbouworganisatie Alliance agricole belge. Tussen januari 2001 en mei 2003 was ze directrice van de Waalse landbouworganisatie Fédération wallonne de l'agriculture, een samensmelting van de Alliance agricole belge en de UPA.VakministerLaruelle schopte het in 2003 meteen tot lid van de regering-Verhofstadt II. Daarin kreeg ze de portefeuilles van Middenstand en Landbouw. Ze bleef ook aan boord bij de regeringen onder leiding van Yves Leterme en Herman Van Rompuy, met KMO, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid als bevoegdheden. In de ploeg-Di Rupo gaat het om Middenstand, KMO's, Zelfstandigen en Landbouw.Laruelle is in Vlaanderen minder bekend, maar wordt in Franstalig België erkend als bekwaam vakminister. (Belga/SD)