Olivier Chastel is geboren in 1964 en heeft een diploma farmacie. Sinds 1993 zetelt hij in de gemeenteraad van Charleroi. Vijf jaar later werd hij Waals parlementslid, een jaar later raakte hij voor het eerst verkozen als Kamerlid.

In 2004 verving hij gedurende enkele maanden zijn partijgenoot Daniel Ducarme in de Franse gemeenschapsregering. Ducarme was daar bevoegd voor audiovisuele media, maar moest ontslag nemen na berichten over problemen met de fiscus.

Maar Chastel kreeg vooral bekendheid nadat hij in 2005 uitpakte met een auditrapport over de sociale huisvestingsmaatschappij La Carolorégienne. Dat auditrapport bracht een reeks schandalen op gang die de PS in verlegenheid brachten.

Chastel werd in 2007 schepen in Charleroi, maar nam kort voor de federale verkiezingen ontslag, nadat een PS-schepen er in verdenking was gesteld. In de regering Leterme I was Chastel de staatssecretaris die het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie, in de tweede helft van 2010, moest voorbereiden.

Nadat Charles Michel voorzitter werd van de MR, nam Chastel zijn bevoegdheid van minister van Ontwikkelingssamenwerking over in de regering van lopende zaken.

In de regering-Di Rupo was hij minister van Begroting en Administratieve vereenvoudiging.

Olivier Chastel is geboren in 1964 en heeft een diploma farmacie. Sinds 1993 zetelt hij in de gemeenteraad van Charleroi. Vijf jaar later werd hij Waals parlementslid, een jaar later raakte hij voor het eerst verkozen als Kamerlid. In 2004 verving hij gedurende enkele maanden zijn partijgenoot Daniel Ducarme in de Franse gemeenschapsregering. Ducarme was daar bevoegd voor audiovisuele media, maar moest ontslag nemen na berichten over problemen met de fiscus. Maar Chastel kreeg vooral bekendheid nadat hij in 2005 uitpakte met een auditrapport over de sociale huisvestingsmaatschappij La Carolorégienne. Dat auditrapport bracht een reeks schandalen op gang die de PS in verlegenheid brachten. Chastel werd in 2007 schepen in Charleroi, maar nam kort voor de federale verkiezingen ontslag, nadat een PS-schepen er in verdenking was gesteld. In de regering Leterme I was Chastel de staatssecretaris die het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie, in de tweede helft van 2010, moest voorbereiden. Nadat Charles Michel voorzitter werd van de MR, nam Chastel zijn bevoegdheid van minister van Ontwikkelingssamenwerking over in de regering van lopende zaken. In de regering-Di Rupo was hij minister van Begroting en Administratieve vereenvoudiging.