John Crombez (SP.A) wordt in de nieuwe regering-Di Rupo staatssecretaris voor Fraudebestrijding.

Crombez werd op 19 september 1973 geboren in Oostende. Hij haalde een doctoraat in de economische wetenschappen aan de universiteit van Gent en behaalde ook een master in de statistiek in Neuchâtel. Nadien was hij een tijdlang verbonden aan de Gentse universiteit als wetenschappelijk medewerker.

Crombez zetelt sinds 2009 in het Vlaams parlement, nadat hij als politieke nieuwkomer de West-Vlaamse lijst mocht trekken. Hij was een tijdlang gemeenschapssenator en leidt momenteel de SP.A-fractie in het Vlaams parlement.

Vooraleer hij verkozen raakte, verdiende Crombez al zijn sporen als kabinetschef van de toenmalige vicepremiers Johan Vande Lanotte en Freya Van den Bossche. Crombez is de poulain van stadsgenoot Vande Lanotte. (Belga/SD)

John Crombez (SP.A) wordt in de nieuwe regering-Di Rupo staatssecretaris voor Fraudebestrijding. Crombez werd op 19 september 1973 geboren in Oostende. Hij haalde een doctoraat in de economische wetenschappen aan de universiteit van Gent en behaalde ook een master in de statistiek in Neuchâtel. Nadien was hij een tijdlang verbonden aan de Gentse universiteit als wetenschappelijk medewerker.Crombez zetelt sinds 2009 in het Vlaams parlement, nadat hij als politieke nieuwkomer de West-Vlaamse lijst mocht trekken. Hij was een tijdlang gemeenschapssenator en leidt momenteel de SP.A-fractie in het Vlaams parlement. Vooraleer hij verkozen raakte, verdiende Crombez al zijn sporen als kabinetschef van de toenmalige vicepremiers Johan Vande Lanotte en Freya Van den Bossche. Crombez is de poulain van stadsgenoot Vande Lanotte. (Belga/SD)