82,48 procent van de lezers van Gazet Van Antwerpen vindt de uitspraken van Antwerps waarnemend burgemeester Liesbeth Homans (N-VA) over racisme terecht. 'De nagel op de kop', zo blijkt uit een poll van de krant.

Homans noemde racisme een 'relatief begrip'. 'Racisme wordt vandaag vooral als een excuus voor mislukking gebruikt,' zei de N-VA-topvrouw in een vakantie-interview met De Standaard.

De uitspraken van Homans lokten een storm aan reacties uit, niet in het minst op de opiniepagina's van nieuwssites en kranten. De Antwerpse schepen kan wel op de steun rekenen van de lezers van Gazet van Antwerpen.

9,64 procent vindt de uitspraken onjuist en verwerpelijk. 7,87 procent vindt dat wat Homans zei 'bedenkelijk, maar de commotie errond is overdreven.'

Het gaat voor alle duidelijkheid niet om een wetenschappelijk gecontroleerde enquête, maar om een internetpoll op de website van de krant. Er namen al meer dan 10.000 mensen aan deel.

82,48 procent van de lezers van Gazet Van Antwerpen vindt de uitspraken van Antwerps waarnemend burgemeester Liesbeth Homans (N-VA) over racisme terecht. 'De nagel op de kop', zo blijkt uit een poll van de krant. Homans noemde racisme een 'relatief begrip'. 'Racisme wordt vandaag vooral als een excuus voor mislukking gebruikt,' zei de N-VA-topvrouw in een vakantie-interview met De Standaard. De uitspraken van Homans lokten een storm aan reacties uit, niet in het minst op de opiniepagina's van nieuwssites en kranten. De Antwerpse schepen kan wel op de steun rekenen van de lezers van Gazet van Antwerpen. 9,64 procent vindt de uitspraken onjuist en verwerpelijk. 7,87 procent vindt dat wat Homans zei 'bedenkelijk, maar de commotie errond is overdreven.' Het gaat voor alle duidelijkheid niet om een wetenschappelijk gecontroleerde enquête, maar om een internetpoll op de website van de krant. Er namen al meer dan 10.000 mensen aan deel.