Politiewoordvoerder Peter De Waele overleden

Peter De Waele. © Belga

Peter De Waele, huidig woordvoerder van Europol en woordvoerder van de federale ­politie tussen 2013 en 2018, is zondag overleden. Hij werd 59. De Waele was al een tijd ziek. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad maandag.

De Waele begon zijn carrière in 1981 bij de toenmalige rijkswacht. Hij werkte er onder andere bij de moordsectie en voerde mee het ­onderzoek naar de ontvoering van Anthony De Clerck.

De Waele werd vooral bekend bij het grote publiek als hoofd van de cel Pedofilie van de Brusselse federale gerechtelijke politie. Die cel werd opgericht vlak voor het uitbreken van de zaak-Dutroux in 1996. Bij de federale politie werd hij het aanspreekpunt voor de pers als er uitleg gegeven moest worden over een delicate pedofiliezaak.

De Waele werd in 2013 de woordvoerder van de nieuw aangestelde commissaris-generaal van de federale politie, Catherine De Bolle. Hij stond aan haar zijde ten tijde van de aanslagen van Parijs en Brussel, een van de moeilijkste periodes uit de geschiedenis van de federale politie. Hij volgde in 2018 Catherine De Bolle naar Europol en werd haar communicatieadviseur. 

Partner Content