De onlusten startten toen de politie een vrouw in niqab controleerde en arresteerde. Het kwam daarbij tot een schermutseling waarbij zowel de vrouw als twee agenten gewond raakten. De vrouw diende een agente een kopstoot toe waarna. De politieagente hield er een gebroken neus aan over en ze verloor verschillende tanden.

'Vrijlating vrouw in niqab tart alle verbeelding'Dat het parket de vrouw vrijliet, tart volgens VSOA-politie alle verbeelding. "Men ontmoedigt bewust of onbewust politiemensen om in de toekomst nog hun werk te doen." De rellen die op de feiten volgden, noemt de vakbond "volledig misplaatst en disproportioneel".

'Hypocriete houding van burgemeester Moureaux'

VSOA hekelt ook de "hypocriete" houding van Molenbeeks burgemeester Philippe Moureaux en de korpschef die de "gemoederen ter plaatse bedaarden" en een "laag profiel houding" oplegden aan de politie.

'Ordeverstoring wordt getolereerd'"Het kat-en-muisspelletje toelaten kan ernstige gevolgen hebben, want het zou betekenen dat er straffeloosheid heerst en ordeverstoring dus tegenwoordig wordt getolereerd. Qua signaal naar de maatschappij en naar de politiemensen toe kan dat tellen." De vakbond vraagt dan ook dringende maatregelen voor onder meer de bescherming en bijstand van de politiemensen zelf. (Belga/EE)

De onlusten startten toen de politie een vrouw in niqab controleerde en arresteerde. Het kwam daarbij tot een schermutseling waarbij zowel de vrouw als twee agenten gewond raakten. De vrouw diende een agente een kopstoot toe waarna. De politieagente hield er een gebroken neus aan over en ze verloor verschillende tanden.'Vrijlating vrouw in niqab tart alle verbeelding'Dat het parket de vrouw vrijliet, tart volgens VSOA-politie alle verbeelding. "Men ontmoedigt bewust of onbewust politiemensen om in de toekomst nog hun werk te doen." De rellen die op de feiten volgden, noemt de vakbond "volledig misplaatst en disproportioneel". 'Hypocriete houding van burgemeester Moureaux' VSOA hekelt ook de "hypocriete" houding van Molenbeeks burgemeester Philippe Moureaux en de korpschef die de "gemoederen ter plaatse bedaarden" en een "laag profiel houding" oplegden aan de politie.'Ordeverstoring wordt getolereerd'"Het kat-en-muisspelletje toelaten kan ernstige gevolgen hebben, want het zou betekenen dat er straffeloosheid heerst en ordeverstoring dus tegenwoordig wordt getolereerd. Qua signaal naar de maatschappij en naar de politiemensen toe kan dat tellen." De vakbond vraagt dan ook dringende maatregelen voor onder meer de bescherming en bijstand van de politiemensen zelf. (Belga/EE)