Bij de schietpartij kwamen drie mensen om het leven, onder wie twee agenten. Andere agenten raakten gewond. Vincent Houssin heeft het over 'een van de meest laffe daden ooit tegen de politie'. De dader zat een celstraf uit, maar was tijdelijk vrij met penitentiair verlof. Dat systeem moet herbekeken worden, klinkt het daarom.

De opvolging van gedetineerden bij zo'n verlof of uitgaansvergunning is geen taak voor de politie maar voor justitie, en moet beter en strenger, klinkt het.

Houssin heeft het over zaken die te vermijden zijn. 'Het had nooit tot een 14de penitentiair verlof mogen komen.'

De ondervoorzitter van de liberale politievakbond zegt tot slot nog dat bepaalde politiekorpsen 'de teugels laten vieren bij de bewaking van de politiecommissariaten'.

Bij de schietpartij kwamen drie mensen om het leven, onder wie twee agenten. Andere agenten raakten gewond. Vincent Houssin heeft het over 'een van de meest laffe daden ooit tegen de politie'. De dader zat een celstraf uit, maar was tijdelijk vrij met penitentiair verlof. Dat systeem moet herbekeken worden, klinkt het daarom. De opvolging van gedetineerden bij zo'n verlof of uitgaansvergunning is geen taak voor de politie maar voor justitie, en moet beter en strenger, klinkt het. Houssin heeft het over zaken die te vermijden zijn. 'Het had nooit tot een 14de penitentiair verlof mogen komen.' De ondervoorzitter van de liberale politievakbond zegt tot slot nog dat bepaalde politiekorpsen 'de teugels laten vieren bij de bewaking van de politiecommissariaten'.