"We kunnen ons goed voorstellen dat agenten die de volgende keer worden ingezet in een dergelijke ordedienst zodanige stress zullen ondervinden - omdat ze vrezen voor hun eigen leven, gelet op het feit dat de eigen werkgever hun fysieke veiligheid niet voldoende beschermt - dat een medische vrijstelling gerechtvaardigd is", argumenteert de VSOA.

Capuleuze uitlatingen

Kop van jut is burgemeester Mayeur. "Waar is de burgemeester om zich te ontfermen over de meer dan honderd gewonden bij het personeel, waarvoor hij de verantwoordelijkheid draagt", aldus nog de vakbond. "Als bestuurlijke overheid heeft hij de crapuleuze uitlatingen 'dat de ordediensten zouden geprovoceerd hebben', zelfs niet ontkend."

De uithaal van de vakbond is opvallend, aangezien Mayeur "de antisociale acties van Antwerpse dokwerkers en hooligans" donderdagavond al snel veroordeeld heeft. De burgemeester liet ook meteen verstaan een klacht met burgerlijke partijstelling te overwegen.

Agenten gewond

Bij de nationale betoging zijn een honderdtal agenten gewond geraakt, van wie 43 van de zone Brussel-Elsene, 19 van de zone Brussel-Noord en 36 van de zone Brussel-Zuid. De ordediensten hebben 43 mensen gearresteerd. De amokmakers staken elf voertuigen in brand en beschadigden 62 anderen. Ook vijf huizen zijn beschadigd.

"We kunnen ons goed voorstellen dat agenten die de volgende keer worden ingezet in een dergelijke ordedienst zodanige stress zullen ondervinden - omdat ze vrezen voor hun eigen leven, gelet op het feit dat de eigen werkgever hun fysieke veiligheid niet voldoende beschermt - dat een medische vrijstelling gerechtvaardigd is", argumenteert de VSOA. Kop van jut is burgemeester Mayeur. "Waar is de burgemeester om zich te ontfermen over de meer dan honderd gewonden bij het personeel, waarvoor hij de verantwoordelijkheid draagt", aldus nog de vakbond. "Als bestuurlijke overheid heeft hij de crapuleuze uitlatingen 'dat de ordediensten zouden geprovoceerd hebben', zelfs niet ontkend."De uithaal van de vakbond is opvallend, aangezien Mayeur "de antisociale acties van Antwerpse dokwerkers en hooligans" donderdagavond al snel veroordeeld heeft. De burgemeester liet ook meteen verstaan een klacht met burgerlijke partijstelling te overwegen.Bij de nationale betoging zijn een honderdtal agenten gewond geraakt, van wie 43 van de zone Brussel-Elsene, 19 van de zone Brussel-Noord en 36 van de zone Brussel-Zuid. De ordediensten hebben 43 mensen gearresteerd. De amokmakers staken elf voertuigen in brand en beschadigden 62 anderen. Ook vijf huizen zijn beschadigd.