Het zit grondig fout met de Vlaming als hij achter het stuur kruipt. "Bumperkleven, roodrijden, langs rechts voorbijsteken... het kan niet op bij de Vlaming", stelt D'Hondt vast. "Het lijkt erop dat hij in het verkeer alleen zijn rechten kent, niet zijn plichten. De enige keer dat een Vlaming solidair is in het verkeer, is om een snelheidscontrole aan te kondigen voor andere bestuurders. Als politierechter zie ik elke dag wat er gebeurt als je de regels níét

respecteert", zegt politierechter Peter D'Hondt in de Gazet van Antwerpen.

D'Hondt pleit daarom, naast een theoretisch en praktisch rijexamen, voor een psychologische test voor kandidaat-bestuurders. De politierechter is ook voor de invoering van het rijbewijs.

"Volgens de statistieken is een verkeersagressor in zeven op de tien gevallen een man, vaak tussen 25 en 45", verduidelijkt Etienne Schouppe, uittredend staatssecretaris voor Mobiliteit (CD&V). "Het zijn dus niet echt de jonge bestuurders, wel mensen die al een tijdje op de weg zitten. Ze hebben duidelijk een gebrek aan elementaire beleefdheid." (Belga/TE)

Het zit grondig fout met de Vlaming als hij achter het stuur kruipt. "Bumperkleven, roodrijden, langs rechts voorbijsteken... het kan niet op bij de Vlaming", stelt D'Hondt vast. "Het lijkt erop dat hij in het verkeer alleen zijn rechten kent, niet zijn plichten. De enige keer dat een Vlaming solidair is in het verkeer, is om een snelheidscontrole aan te kondigen voor andere bestuurders. Als politierechter zie ik elke dag wat er gebeurt als je de regels níét respecteert", zegt politierechter Peter D'Hondt in de Gazet van Antwerpen. D'Hondt pleit daarom, naast een theoretisch en praktisch rijexamen, voor een psychologische test voor kandidaat-bestuurders. De politierechter is ook voor de invoering van het rijbewijs. "Volgens de statistieken is een verkeersagressor in zeven op de tien gevallen een man, vaak tussen 25 en 45", verduidelijkt Etienne Schouppe, uittredend staatssecretaris voor Mobiliteit (CD&V). "Het zijn dus niet echt de jonge bestuurders, wel mensen die al een tijdje op de weg zitten. Ze hebben duidelijk een gebrek aan elementaire beleefdheid." (Belga/TE)