De Brusselse lokale politie heeft tweehonderd extra agenten nodig. Dat heeft burgemeester in spe Philippe Close (PS) woensdag gezegd op radiozender Bel-RTL.

In Brussel worden jaarlijks ongeveer 800 kleine en grote betogingen gehouden en ook nog eens 2.000 evenementen en dat zorgt bovenop de klassieke politietaken voor een pak werk, zegt Close. De politiediensten van de zone Brussel hoofdstad-Elsene leveren goed werk. Bij de verijdelde aanslag dinsdagavond in het Centraal-Station hebben ze goed samengewerkt met de andere diensten. "Het professionalisme mag niet afhangen van de uitputting van de agenten. De politie staat onder druk. Ze heeft de situatie goed onder controle - de bevolking mag gerust zijn. Maar het is de job van een politicus om te anticiperen op het feit dat de politie op een dag niet meer zal kunnen volgen", zegt Close. Volgens de toekomstige burgemeester is er vooral een probleem van rekrutering. "De middelen zijn er, maar we slagen er niet in om aan te werven."

Reacties dinsdagavond

Een van de eerste politici om te reageren was burgemeester van Antwerpen en N-VA-voorzitter Bart De Wever. Die drukte op Twitter zijn steun uit voor de tussenkomst van de militairen:

Ook premier Charles Michel (MR) loofde in een reactie het werk van de veiligheidsdiensten, net als de liberale partijvoorzitter Gwendolyn Rutten (Open VLD) en Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt:

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken lijkt de schuld voor de aanslag dan weer bij de regering te leggen:

De nieuwe Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) riep dan weer op tot kalmte, door erop te wijzen dat de rust snel was teruggekeerd in Brussel-Stad:

De Brusselse lokale politie heeft tweehonderd extra agenten nodig. Dat heeft burgemeester in spe Philippe Close (PS) woensdag gezegd op radiozender Bel-RTL.In Brussel worden jaarlijks ongeveer 800 kleine en grote betogingen gehouden en ook nog eens 2.000 evenementen en dat zorgt bovenop de klassieke politietaken voor een pak werk, zegt Close. De politiediensten van de zone Brussel hoofdstad-Elsene leveren goed werk. Bij de verijdelde aanslag dinsdagavond in het Centraal-Station hebben ze goed samengewerkt met de andere diensten. "Het professionalisme mag niet afhangen van de uitputting van de agenten. De politie staat onder druk. Ze heeft de situatie goed onder controle - de bevolking mag gerust zijn. Maar het is de job van een politicus om te anticiperen op het feit dat de politie op een dag niet meer zal kunnen volgen", zegt Close. Volgens de toekomstige burgemeester is er vooral een probleem van rekrutering. "De middelen zijn er, maar we slagen er niet in om aan te werven." Een van de eerste politici om te reageren was burgemeester van Antwerpen en N-VA-voorzitter Bart De Wever. Die drukte op Twitter zijn steun uit voor de tussenkomst van de militairen:Ook premier Charles Michel (MR) loofde in een reactie het werk van de veiligheidsdiensten, net als de liberale partijvoorzitter Gwendolyn Rutten (Open VLD) en Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt:Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken lijkt de schuld voor de aanslag dan weer bij de regering te leggen:De nieuwe Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) riep dan weer op tot kalmte, door erop te wijzen dat de rust snel was teruggekeerd in Brussel-Stad: