Staatssecretaris voor Relance Dermine (PS): ‘Bereid tot ambitieuze pensioenhervorming’

Thomas Dermine © Belga

PS-staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine wil dat de regering ‘in de komende weken of maanden’ een pensioenhervorming rond krijgt. Dat heeft hij zaterdag gezegd in het Radio 1-programma De Ochtend.

Om bijkomende relancefinanciering te krijgen van de Europese Commissie, moet België een pensioenhervorming doorvoeren. Die laat echter op zich wachten. Er is beslist om de minimumpensioenen te verhogen, maar er moet nog meer gebeuren.

Meer ambitieus

‘Het is makkelijk voor anderen om te zeggen dat de PS zijn trofee binnen heeft met de verhoging van de minimumpensioenen en nu alles afblokt. Wij zijn bereid tot een meer ambitieuze pensioenhervorming’, aldus Dermine. ‘We willen bijvoorbeeld over een carrière van 42 jaar spreken in plaats van een vaste pensioenleeftijd.’

Dermine had ook nog een boodschap voor premier Alexander De Croo (Open VLD), die met zijn uitspraken over een ‘pauze’ in de Europese natuurherstelwetgeving onrust veroorzaakte in zijn regering. ‘We zijn niet in campagnemodus. De PS wil werken aan hervormingen die belangrijk zijn voor de toekomst van het land.’

Gevraagd of er over een staatshervorming gepraat kan worden, zei Dermine daar geen vragende partij voor te zijn. ‘Het is ook geen prioriteit voor de burger’, zei hij.

Lees meer over:

Partner Content