Paul Magnette, PS-voorzitter. © Getty

Paul Magnette herverkozen tot PS-voorzitter

Paul Magnette is herverkozen als voorzitter van de Franstalige socialisten. Hij behaalde, als enige kandidaat, 93,5 procent van de stemmen.

Dat heeft de partij zaterdagavond bekendgemaakt.

Bij de interne verkiezingen was er een participatiegraad van 33,8 procent.

In oktober 2019 werd Magnette voor een eerste keer verkozen als kopman van de Franstalige socialisten, toen met 95,4 procent van de stemmen. Zijn nieuwe mandaat geldt voor vier jaar. Magnette was de enige kandidaat.

De PS verkoos ook nieuwe voorzitters voor de regionale federaties. Zo is Kamerfractieleider Ahmed Laaouej herverkozen tot voorzitter van de Brusselse federatie, met 86,1 procent van de stemmen. Staatssecretaris Thomas Dermine werd herverkozen als voorzitter van de PS van Charleroi. Frédéric Daerden, ten slotte, werd herverkozen als voorzitter van de PS in Luik.

De Franstalige socialisten willen naar de verkiezingen van 2024 trekken met een ‘sterk en progressief project’ dat een antwoord biedt op de verwachtingen van de mensen, klinkt het in een mededeling. Sociale vooruitgang, verdediging van de verworven rechten en het klimaat zullen daarbij centraal staan, aldus nog de PS.

Partner Content