De voetbalsector en de politiek gaan enkele malen per jaar overleg plegen. Dat zal gebeuren in de schoot van een permanente interdisciplinaire werkgroep.

Premier Yves Leterme (CD&V) heeft het initiatief maandag aangekondigd tijdens het colloquium Voetbal en Politiek in de Senaat.

Medio mei moet er binnen de federale politie een meldpunt over voetbalfraude actief zijn. Daarvoor wordt een speciale federale
magistraat aangeduid.

Het meldpunt komt er in de nasleep van de zaak-Yé, de zogenaamde gok-Chinees.

Maribel

Minister van Financiën Didier Reynders (MR) kondigde aan dat er mogelijk een belastingverlaging komt voor de bouw van voetbalstadions met het oog op het Wereldkampioenschap in 2018.

Reynders sprak over een verlaging van de belastingen voor een derde van de investering.

Minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Laurette Onkelinx (PS) opperde tijdens het colloquium de mogelijkheid van een sociale maribel voor de sport.

Daarbij zouden de sociale lasten voor bepaalde categorieën van werknemers verlaagd worden.

De voetbalsector en de politiek gaan enkele malen per jaar overleg plegen. Dat zal gebeuren in de schoot van een permanente interdisciplinaire werkgroep.Premier Yves Leterme (CD&V) heeft het initiatief maandag aangekondigd tijdens het colloquium Voetbal en Politiek in de Senaat.Medio mei moet er binnen de federale politie een meldpunt over voetbalfraude actief zijn. Daarvoor wordt een speciale federale magistraat aangeduid.Het meldpunt komt er in de nasleep van de zaak-Yé, de zogenaamde gok-Chinees.MaribelMinister van Financiën Didier Reynders (MR) kondigde aan dat er mogelijk een belastingverlaging komt voor de bouw van voetbalstadions met het oog op het Wereldkampioenschap in 2018. Reynders sprak over een verlaging van de belastingen voor een derde van de investering. Minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Laurette Onkelinx (PS) opperde tijdens het colloquium de mogelijkheid van een sociale maribel voor de sport. Daarbij zouden de sociale lasten voor bepaalde categorieën van werknemers verlaagd worden.