'Dit is een nieuwe start voor de federale politie en voor de samenwerking tussen de federale en de lokale politie,' zo reageerde een verheugde Catherine De Bolle, de commissaris-generaal van de federale politie. 'Met deze hervorming wordt duidelijk de werking van de federale politie afgestemd op de noden van de lokale politie.'

Minder mandaten

De politiehervorming wordt afgestemd op de gerechtelijke hervorming. Nu het aantal arrondissementen wordt verminderd van 27 tot 14, worden ook de mandaten bij de politie ingeperkt. Er zullen nog 14 gerechtelijke directeurs (DirJud) overblijven, 13 bestuurlijke directeurs (DirCo), met op centraal niveau de commissaris-generaal en drie directeurs-generaal. Samen zijn dat 31 mandaathouders, of 63 procent minder dan de 84 die de federale politie vandaag telt. De directies, diensten en verantwoordelijken zullen eveneens verminderd worden.

Van Catherine De Bolle zelf zullen de werkomstandigheden veranderen. Als commissaris-generaal zal ze de operationele leiding van de federale politie in handen blijven houden, maar ze zal zich minder met de organisatie moeten bezighouden.

Nu moet de reorganisatie van de politie nog in de praktijk uitgevoerd worden. Er zal uitgebreid sociaal overleg volgen. (Belga/KVDA)

'Dit is een nieuwe start voor de federale politie en voor de samenwerking tussen de federale en de lokale politie,' zo reageerde een verheugde Catherine De Bolle, de commissaris-generaal van de federale politie. 'Met deze hervorming wordt duidelijk de werking van de federale politie afgestemd op de noden van de lokale politie.' Minder mandaten De politiehervorming wordt afgestemd op de gerechtelijke hervorming. Nu het aantal arrondissementen wordt verminderd van 27 tot 14, worden ook de mandaten bij de politie ingeperkt. Er zullen nog 14 gerechtelijke directeurs (DirJud) overblijven, 13 bestuurlijke directeurs (DirCo), met op centraal niveau de commissaris-generaal en drie directeurs-generaal. Samen zijn dat 31 mandaathouders, of 63 procent minder dan de 84 die de federale politie vandaag telt. De directies, diensten en verantwoordelijken zullen eveneens verminderd worden. Van Catherine De Bolle zelf zullen de werkomstandigheden veranderen. Als commissaris-generaal zal ze de operationele leiding van de federale politie in handen blijven houden, maar ze zal zich minder met de organisatie moeten bezighouden. Nu moet de reorganisatie van de politie nog in de praktijk uitgevoerd worden. Er zal uitgebreid sociaal overleg volgen. (Belga/KVDA)