Politiedirecteur Glenn Audenaert staat op het punt minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) in gebreke te stellen. De directeur van de Brusselse recherche pikt het niet dat de minister hem niet herbenoemt. Zo staat vandaag in de zakenkrant De Tijd te lezen.

Het Staatsblad meldde woensdag de herbenoeming van vijftien gerechtelijke politiedirecteurs. In dat lijstje ontbrak de naam van de baas van de Brusselse recherche. De herbenoeming van Audenaert zit in de koelkast omdat er twee opsporingsonderzoeken lopen bij het parket van Dendermonde. Het Brusselse parket-generaal wil de resultaten van de onderzoeken afwachten alvorens de minister van Justitie te adviseren over Audenaerts herbenoeming.

"Fundamenteel oneerlijk"

Maar volgens Audenaert moet de procureur-generaal binnen de twintig dagen een advies uitbrengen, anders wordt het advies sowieso geacht positief te zijn. "Deze situatie is fundamenteel oneerlijk", zegt Audenaert. "Ik heb voor mijn herbenoeming over de hele lijn positieve adviezen gekregen (...). En toch ben ik nu als enige niet herbenoemd. Dat beschadigt mij."

De affaire doorkruist vooral Audenaerts plannen om de nieuwe commissaris-generaal van de federale politie te worden, in navolging van Fernand Koekelberg, noteert De Tijd nog. (Belga/INM)

Politiedirecteur Glenn Audenaert staat op het punt minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) in gebreke te stellen. De directeur van de Brusselse recherche pikt het niet dat de minister hem niet herbenoemt. Zo staat vandaag in de zakenkrant De Tijd te lezen. Het Staatsblad meldde woensdag de herbenoeming van vijftien gerechtelijke politiedirecteurs. In dat lijstje ontbrak de naam van de baas van de Brusselse recherche. De herbenoeming van Audenaert zit in de koelkast omdat er twee opsporingsonderzoeken lopen bij het parket van Dendermonde. Het Brusselse parket-generaal wil de resultaten van de onderzoeken afwachten alvorens de minister van Justitie te adviseren over Audenaerts herbenoeming. "Fundamenteel oneerlijk" Maar volgens Audenaert moet de procureur-generaal binnen de twintig dagen een advies uitbrengen, anders wordt het advies sowieso geacht positief te zijn. "Deze situatie is fundamenteel oneerlijk", zegt Audenaert. "Ik heb voor mijn herbenoeming over de hele lijn positieve adviezen gekregen (...). En toch ben ik nu als enige niet herbenoemd. Dat beschadigt mij." De affaire doorkruist vooral Audenaerts plannen om de nieuwe commissaris-generaal van de federale politie te worden, in navolging van Fernand Koekelberg, noteert De Tijd nog. (Belga/INM)