De antiterreuractie van de politie in Brussel is sinds 16.00 uur volledig afgelopen. Zowel DOVO als de speciale eenheden van de politie zijn rond dat tijdstip vertrokken en korte tijd nadien heeft de politie de omgeving vrijgegeven. Bij de politieactie is één persoon opgepakt, nadat hij een vrouw zou proberen gijzelen hebben en door de politie in het been werd geschoten. Aan het Meiserplein gaat het gerucht dat het om Mohamed Abrini zou gaan, maar het federaal parket kan dat voorlopig bevestigen noch ontkennen. Verificaties zijn nog aan de gang.

Levend schild

Volgens buurtbewoners die getuige waren van de politieactie, ging het niet zozeer om een huiszoeking, maar wou de politie een man arresteren die aan een tramhalte op de Rogierlaan stond te wachten. Toen de man de politie in de gaten kreeg, greep hij een vrouw en haar kind vast. Vervolgens liet hij het kind gaan, maar gebruikte hij de vrouw als levend schild, tot de politie hem in het been schoot. De man moest vervolgens zijn rugzak en heuptas uitdoen en zich gedeeltelijk uitkleden om te tonen dat hij geen bommengordel droeg, waarna hij met een ziekenwagen werd overgebracht naar een ziekenhuis in de nabije omgeving.

De ontmijningsdienst van het leger bracht de rugzak rond 14.30 uur tot ontploffing, maar het is niet duidelijk of die explosieven bevatte.

Premier Charles Michel (MR) onderbrak deze middag zijn aanwezigheid bij de kransneerlegging met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry, omdat hij de politie-operaties wilde opvolgen.

(Belga/AVE)

De antiterreuractie van de politie in Brussel is sinds 16.00 uur volledig afgelopen. Zowel DOVO als de speciale eenheden van de politie zijn rond dat tijdstip vertrokken en korte tijd nadien heeft de politie de omgeving vrijgegeven. Bij de politieactie is één persoon opgepakt, nadat hij een vrouw zou proberen gijzelen hebben en door de politie in het been werd geschoten. Aan het Meiserplein gaat het gerucht dat het om Mohamed Abrini zou gaan, maar het federaal parket kan dat voorlopig bevestigen noch ontkennen. Verificaties zijn nog aan de gang.Volgens buurtbewoners die getuige waren van de politieactie, ging het niet zozeer om een huiszoeking, maar wou de politie een man arresteren die aan een tramhalte op de Rogierlaan stond te wachten. Toen de man de politie in de gaten kreeg, greep hij een vrouw en haar kind vast. Vervolgens liet hij het kind gaan, maar gebruikte hij de vrouw als levend schild, tot de politie hem in het been schoot. De man moest vervolgens zijn rugzak en heuptas uitdoen en zich gedeeltelijk uitkleden om te tonen dat hij geen bommengordel droeg, waarna hij met een ziekenwagen werd overgebracht naar een ziekenhuis in de nabije omgeving. De ontmijningsdienst van het leger bracht de rugzak rond 14.30 uur tot ontploffing, maar het is niet duidelijk of die explosieven bevatte. Premier Charles Michel (MR) onderbrak deze middag zijn aanwezigheid bij de kransneerlegging met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry, omdat hij de politie-operaties wilde opvolgen. (Belga/AVE)