Politieactie 'gericht op Salah Abdeslam' aan de gang in Molenbeek

18/03/16 om 16:52 - Bijgewerkt om 17:17

In Molenbeek is eenhuiszoeking aan de gang met zwaar bewapende agenten in de zoektocht naar de voortvluchtige terreurverdachte Salah Abdeslam. Dat meldt VTM Nieuws.

De operatie is nog steeds aan de gang. Zwaar bewapende agenten zijn een woning binnengedrongen met de woorden: 'Handen in de lucht.' Volgens onbevestigde berichten zou er één dode zijn gevallen. Er zijn ook verschillende knallen en granaatontploffingen te horen. Politie, brandweer en ziekenwagens bevinden zich binnen een perimeter in Molenbeek, terwijl aan een ploeg van VTM Nieuws gevraagd wordt om te stoppen met filmen.

Oorspronkelijk was de actie gepland voor morgen, zaterdag, maar door een lek over ontdekte vingerafdrukken van Abdeslam in het huis waar eerder deze week al een antiterreuractie plaatsvond, werd de operatie vervroegd.

De vingerafdrukken werden gevonden in de flat in de Driesstraat in Vorst, waar dinsdag een schietpartij plaatsvond, Het valt dus niet uit te sluiten dat Salah Abdeslam, die opgespoord wordt sinds de aanslagen in Parijs op 13 november 2015, een tijd in de flat ondergedoken heeft gezeten en een van de twee mannen is die dinsdag aan de politie is kunnen ontkomen. Het federaal parket geeft voorlopig geen verdere commentaar over de vondst, om het onderzoek niet te schaden.

Volg de operatie in Molenbeek via onze LIVE-blog

(TE)

Lees meer over:

Onze partners