Dat staat donderdag in Het Nieuwsblad en De Standaard. "Wij voeren een nieuw soort opstelling in", zegt Michaël Jonniaux, chef van de wegpolitie. "Nu denken de automobilisten dat ze het na één snelheidscamera wel gehad hebben. In de toekomst zullen we op dezelfde weg verschillende controleposten na elkaar plaatsen. Bijvoorbeeld eerst een mobiele camera, dan trajectcontrole en verderop een tweede mobiele camera." Hij pleit ook voor meer trajectcontole.

Boetes omhoog, ongevallen omlaag

De controles bewijzen hun nut, zegt commissaris-generaal Catherine De Bolle. "Wij hebben het aantal ongevallen op de autowegen kunnen terugdringen van 4776 in 2006 naar 3363 in 2012. Het aantal dodelijke slachtoffers is teruggevallen van 192 naar 118. Niet toevallig is het aantal vastgestelde snelheidsovertredingen in diezelfde periode meer dan verdubbeld, tot 1,2 miljoen pv's in 2012." (Belga/TV)

Dat staat donderdag in Het Nieuwsblad en De Standaard. "Wij voeren een nieuw soort opstelling in", zegt Michaël Jonniaux, chef van de wegpolitie. "Nu denken de automobilisten dat ze het na één snelheidscamera wel gehad hebben. In de toekomst zullen we op dezelfde weg verschillende controleposten na elkaar plaatsen. Bijvoorbeeld eerst een mobiele camera, dan trajectcontrole en verderop een tweede mobiele camera." Hij pleit ook voor meer trajectcontole.Boetes omhoog, ongevallen omlaag De controles bewijzen hun nut, zegt commissaris-generaal Catherine De Bolle. "Wij hebben het aantal ongevallen op de autowegen kunnen terugdringen van 4776 in 2006 naar 3363 in 2012. Het aantal dodelijke slachtoffers is teruggevallen van 192 naar 118. Niet toevallig is het aantal vastgestelde snelheidsovertredingen in diezelfde periode meer dan verdubbeld, tot 1,2 miljoen pv's in 2012." (Belga/TV)