Bronnen binnen een van de bonden vrezen het geweld van hun eigen leden, vooral dokwerkers, schrijft de krant. Ze horen op het terrein echo's dat de harde kern wil teruggrijpen naar betogingen "oude stijl". Daarbij valt zelfs het woord "Zwartberg", waar in 1966 bij het protest tegen de sluiting van de mijnen twee doden vielen. "Dan wordt er misschien eindelijk naar ons geluisterd."

De politie is er dan ook niet gerust in. "We hebben signalen opgevangen dat gemaskerde havenarbeiders de confrontatie zullen aangaan met zelfgemaakte wapens", zegt Michel Goyvaerts, overlegcoördinator van politievakbond NSPV.

Hij vraagt dat de Antwerpse politie desnoods versterking krijgt van andere korpsen en dringt aan op een onderhoud met burgemeester Bart De Wever (N-VA). (Belga/TE)

Bronnen binnen een van de bonden vrezen het geweld van hun eigen leden, vooral dokwerkers, schrijft de krant. Ze horen op het terrein echo's dat de harde kern wil teruggrijpen naar betogingen "oude stijl". Daarbij valt zelfs het woord "Zwartberg", waar in 1966 bij het protest tegen de sluiting van de mijnen twee doden vielen. "Dan wordt er misschien eindelijk naar ons geluisterd." De politie is er dan ook niet gerust in. "We hebben signalen opgevangen dat gemaskerde havenarbeiders de confrontatie zullen aangaan met zelfgemaakte wapens", zegt Michel Goyvaerts, overlegcoördinator van politievakbond NSPV. Hij vraagt dat de Antwerpse politie desnoods versterking krijgt van andere korpsen en dringt aan op een onderhoud met burgemeester Bart De Wever (N-VA). (Belga/TE)