De federale politie heeft opnieuw twee foto's verspreid van de man die zaterdag in de Miniemenstraat drie mensen doodde en een vierde zwaar verwondde bij een schietpartij in het Joods Museum van Brussel. Het gaat om twee foto's die eerder al verspreid werden maar waarvan nu een verbeterde versie verspreid wordt.

Het federaal parket voert het onderzoek en gaat ervan uit dat de schietpartij zeer waarschijnlijk een terroristische aanslag was.

Bij de schietpartij kwamen een koppel Israëlische toeristen en een medewerkster van het Museum om en raakte een tweede medewerker levensgevaarlijk gewond. Zondag verspreidden politie en gerecht al verschillende videobeelden van de feiten, alsook enkele foto's. Nu worden verbeterde versies verspreid van twee van die foto's, waarop de dader te zien is.

Volgens de persoonsbeschrijving die van de man gegeven wordt, had hij een middelmatige lichaamsbouw, een atletisch voorkomen en verplaatste hij zich soepel. De schutter droeg een donkere pet met een lichtkleurig logo op de linkervoorkant, lichtblauwe bovenkledij met een bleek logo ter hoogte van de linkerborst, een donkere broek en schoenen met bleke zolen. (Belga/AVE)

De federale politie heeft opnieuw twee foto's verspreid van de man die zaterdag in de Miniemenstraat drie mensen doodde en een vierde zwaar verwondde bij een schietpartij in het Joods Museum van Brussel. Het gaat om twee foto's die eerder al verspreid werden maar waarvan nu een verbeterde versie verspreid wordt. Het federaal parket voert het onderzoek en gaat ervan uit dat de schietpartij zeer waarschijnlijk een terroristische aanslag was.Bij de schietpartij kwamen een koppel Israëlische toeristen en een medewerkster van het Museum om en raakte een tweede medewerker levensgevaarlijk gewond. Zondag verspreidden politie en gerecht al verschillende videobeelden van de feiten, alsook enkele foto's. Nu worden verbeterde versies verspreid van twee van die foto's, waarop de dader te zien is. Volgens de persoonsbeschrijving die van de man gegeven wordt, had hij een middelmatige lichaamsbouw, een atletisch voorkomen en verplaatste hij zich soepel. De schutter droeg een donkere pet met een lichtkleurig logo op de linkervoorkant, lichtblauwe bovenkledij met een bleek logo ter hoogte van de linkerborst, een donkere broek en schoenen met bleke zolen. (Belga/AVE)