Dat zegt het Rode Kruis-Vlaanderen, dat de opvang in het centrum organiseert. Er zouden voorlopig geen arrestaties gebeurd zijn. De lokale politie wil voorlopig niet over de zaak communiceren.

De vermeende feiten dateren volgens het Rode Kruis van 3 december. "Toen zijn drie begeleiders en zeventien mannelijke asielzoekers, onder wie ook minderjarigen, gaan zwemmen in het zwembad van Lier", zegt Rode Kruis-woordvoerster An Luyten.

"Een week nadien hebben we vanuit het zwembad te horen gekregen dat enkele schoolmeisjes achteraf klachten hadden over ongewenst gedrag van enkele asielzoekers, die hen die dag zouden hebben lastiggevallen. We kregen van het zwembad ook te horen dat we voorlopig niet meer welkom zijn en zijn dus sindsdien niet meer teruggekeerd.We hebben intern navraag gedaan, maar geen van de asielzoekers of hun begeleiders herinnert zich een incident dat zou hebben plaatsgevonden tijdens die uitstap."

Nu blijkt er ook effectief minstens één klacht te zijn ingediend bij de politie, die dan ook vrijdag de zaak kwam onderzoeken in het opvangcentrum. (Belga/NSK)

Dat zegt het Rode Kruis-Vlaanderen, dat de opvang in het centrum organiseert. Er zouden voorlopig geen arrestaties gebeurd zijn. De lokale politie wil voorlopig niet over de zaak communiceren.De vermeende feiten dateren volgens het Rode Kruis van 3 december. "Toen zijn drie begeleiders en zeventien mannelijke asielzoekers, onder wie ook minderjarigen, gaan zwemmen in het zwembad van Lier", zegt Rode Kruis-woordvoerster An Luyten."Een week nadien hebben we vanuit het zwembad te horen gekregen dat enkele schoolmeisjes achteraf klachten hadden over ongewenst gedrag van enkele asielzoekers, die hen die dag zouden hebben lastiggevallen. We kregen van het zwembad ook te horen dat we voorlopig niet meer welkom zijn en zijn dus sindsdien niet meer teruggekeerd.We hebben intern navraag gedaan, maar geen van de asielzoekers of hun begeleiders herinnert zich een incident dat zou hebben plaatsgevonden tijdens die uitstap." Nu blijkt er ook effectief minstens één klacht te zijn ingediend bij de politie, die dan ook vrijdag de zaak kwam onderzoeken in het opvangcentrum. (Belga/NSK)