Dat schrijven Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws en Gazet van Antwerpen.

De jongeman liep donderdagnacht een breuk aan zijn oogkas op toen agenten ingrepen bij een vechtpartij met wapenvertoon. Vandaag/dinsdag beslist de oogarts of Arbi Abdellilah ook een operatie aan dat oog moet ondergaan.

"Ik liep weg en werd getackeld door een politieman. Zelfs toen ik al geboeid op de grond lag heeft hij mij geslagen en met zijn vinger in mijn oog gestoken. Alsof hij mijn oog er wou uittrekken", aldus Arbi.

Onderhoud De Wever

Politiewoordvoerder Sven Lommaert zegt dat de dienst Intern Toezicht op basis van de krantenartikelen zelf een onderzoek start. "Wij wachten niet tot de jongeman klacht indient en gaan zelf na hoe de arrestatie is verlopen. Als er agenten overdreven geweld hebben gebruikt, kunnen zij daarvoor een tuchtsanctie krijgen."

De vrienden van Abdel proberen een onderhoud te krijgen met de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA). Die laatste liet via zijn woordvoerder weten dat ze hun vragen via mail mogen bezorgen.

De jongeren van Luchtbal reageerden de voorbije dagen heftig op de aanwezigheid van politie. Zo werden ruiten van combi's ingegooid en werd ook een wagen van de stad Antwerpen in brand gestoken.

(Belga/RR)

Dat schrijven Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws en Gazet van Antwerpen. De jongeman liep donderdagnacht een breuk aan zijn oogkas op toen agenten ingrepen bij een vechtpartij met wapenvertoon. Vandaag/dinsdag beslist de oogarts of Arbi Abdellilah ook een operatie aan dat oog moet ondergaan. "Ik liep weg en werd getackeld door een politieman. Zelfs toen ik al geboeid op de grond lag heeft hij mij geslagen en met zijn vinger in mijn oog gestoken. Alsof hij mijn oog er wou uittrekken", aldus Arbi. Politiewoordvoerder Sven Lommaert zegt dat de dienst Intern Toezicht op basis van de krantenartikelen zelf een onderzoek start. "Wij wachten niet tot de jongeman klacht indient en gaan zelf na hoe de arrestatie is verlopen. Als er agenten overdreven geweld hebben gebruikt, kunnen zij daarvoor een tuchtsanctie krijgen." De vrienden van Abdel proberen een onderhoud te krijgen met de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA). Die laatste liet via zijn woordvoerder weten dat ze hun vragen via mail mogen bezorgen. De jongeren van Luchtbal reageerden de voorbije dagen heftig op de aanwezigheid van politie. Zo werden ruiten van combi's ingegooid en werd ook een wagen van de stad Antwerpen in brand gestoken. (Belga/RR)