Dat schrijft de krant De Tijd.

Dinsdag zakken talrijke staatshoofden en regeringsleiders af naar Nieuwpoort en Ieper voor een herdenkingsplechtigheid van honderd jaar Eerste Wereldoorlog. Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel zal er zijn.

Naast de gewone politiekorpsen zullen ook 45 bewakingsagenten en hoogtechnologische camera's van Securitas worden ingehuurd, net als een controlekamer van het technologiebedrijf Barco.

De ongeziene samenwerking is het gevolg van een "innovatiecentrum" dat in juli is opgericht en nog meer samenwerkingsprojecten tussen politie en bewakingsfirma's zal opleveren.

Securitas-baas Régis Gaspar stelt dat zijn bedrijf in enkele dagen 500 agenten kan leveren als de overheid die nodig heeft.

(Belga/RR)

Dat schrijft de krant De Tijd. Dinsdag zakken talrijke staatshoofden en regeringsleiders af naar Nieuwpoort en Ieper voor een herdenkingsplechtigheid van honderd jaar Eerste Wereldoorlog. Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel zal er zijn. Naast de gewone politiekorpsen zullen ook 45 bewakingsagenten en hoogtechnologische camera's van Securitas worden ingehuurd, net als een controlekamer van het technologiebedrijf Barco. De ongeziene samenwerking is het gevolg van een "innovatiecentrum" dat in juli is opgericht en nog meer samenwerkingsprojecten tussen politie en bewakingsfirma's zal opleveren. Securitas-baas Régis Gaspar stelt dat zijn bedrijf in enkele dagen 500 agenten kan leveren als de overheid die nodig heeft.(Belga/RR)