De lokale politie ontving zaterdagochtend een melding dat er transmigranten waren opgemerkt in een vrachtwagen. Ploegen van de Brugse politie en de federale wegpolitie snelden ter plaatse en brachten de vrachtwagen tot stilstand op de N31 ter hoogte van de Blauwe Toren. 'In de vrachtwagen, die op weg was naar de haven van Zeebrugge, werden negen personen aangetroffen die van Iraakse origine verklaarden te zijn', vertelt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. 'Het gaat om negen mannen die in goede gezondheid verkeerden.'

Ze werden overgebracht naar de lokale politie in Brugge, waar het mobiele afhandelingsteam hun dossier zal behandelen. De mannen zullen daarna ter beschikking gesteld worden van de dienst vreemdelingenzaken. 'Het blijft erg belangrijk om niet alleen de administratieve afhandeling te doen, maar ook te onderzoeken of er mensensmokkelaars bij het transport betrokken waren', stelt het parket. 'Zo kunnen we informatie verzamelen die ons kan helpen in de strijd tegen criminele organisaties die zich met dergelijke praktijken inlaten.'

Het mobiele afhandelingsteam werd speciaal opgericht om de mensensmokkel aan te pakken. Door de havens en de snelwegparkings vlakbij de grens is West-Vlaanderen erg aantrekkelijk voor heel wat transmigranten. In het Britse Essex werden onlangs nog 39 lichamen aangetroffen in een container die via Zeebrugge passeerde.

Sint-Truiden

In een oplegger van een vrachtwagen zijn zaterdagochtend in Sint-Truiden elf transmigranten aangetroffen. Ze zouden van Eritrea afkomstig zijn. Mogelijk gaat het om drie gezinnen. Dat liet het parket van Limburg zaterdag aan Belga weten. Het ging om volwassen mannen en vrouwen en enkele kinderen. Ze verkeerden allemaal in goede gezondheid. De Roemeense vrachtwagenchauffeur is voor verhoor gearresteerd.

'De elf personen zijn naar het commissariaat overgebracht. Zij zijn niet gearresteerd. Het verhoren van de Roemeense chauffeur kan wel enige tijd in beslag nemen. De vrachtwagenbestuurder was onderweg naar het Verenigd Koninkrijk. Het is nog niet duidelijk hoe ze hier geraakt zijn,' vertelt Anja De Schutter, persmagistraat van het Limburgse parket.

De lokale politie ontving zaterdagochtend een melding dat er transmigranten waren opgemerkt in een vrachtwagen. Ploegen van de Brugse politie en de federale wegpolitie snelden ter plaatse en brachten de vrachtwagen tot stilstand op de N31 ter hoogte van de Blauwe Toren. 'In de vrachtwagen, die op weg was naar de haven van Zeebrugge, werden negen personen aangetroffen die van Iraakse origine verklaarden te zijn', vertelt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. 'Het gaat om negen mannen die in goede gezondheid verkeerden.' Ze werden overgebracht naar de lokale politie in Brugge, waar het mobiele afhandelingsteam hun dossier zal behandelen. De mannen zullen daarna ter beschikking gesteld worden van de dienst vreemdelingenzaken. 'Het blijft erg belangrijk om niet alleen de administratieve afhandeling te doen, maar ook te onderzoeken of er mensensmokkelaars bij het transport betrokken waren', stelt het parket. 'Zo kunnen we informatie verzamelen die ons kan helpen in de strijd tegen criminele organisaties die zich met dergelijke praktijken inlaten.' Het mobiele afhandelingsteam werd speciaal opgericht om de mensensmokkel aan te pakken. Door de havens en de snelwegparkings vlakbij de grens is West-Vlaanderen erg aantrekkelijk voor heel wat transmigranten. In het Britse Essex werden onlangs nog 39 lichamen aangetroffen in een container die via Zeebrugge passeerde. Sint-TruidenIn een oplegger van een vrachtwagen zijn zaterdagochtend in Sint-Truiden elf transmigranten aangetroffen. Ze zouden van Eritrea afkomstig zijn. Mogelijk gaat het om drie gezinnen. Dat liet het parket van Limburg zaterdag aan Belga weten. Het ging om volwassen mannen en vrouwen en enkele kinderen. Ze verkeerden allemaal in goede gezondheid. De Roemeense vrachtwagenchauffeur is voor verhoor gearresteerd.'De elf personen zijn naar het commissariaat overgebracht. Zij zijn niet gearresteerd. Het verhoren van de Roemeense chauffeur kan wel enige tijd in beslag nemen. De vrachtwagenbestuurder was onderweg naar het Verenigd Koninkrijk. Het is nog niet duidelijk hoe ze hier geraakt zijn,' vertelt Anja De Schutter, persmagistraat van het Limburgse parket.