Dat staat in een nieuwe wet die de Senaat donderdag goedkeurt, schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. De Kamer keurde de wet van justitieminister Annemie Turtelboom (Open Vld) eerder al goed. Over enkele weken wordt hij definitief van kracht.

De nieuwe regels komen er op vraag van de politiediensten. "De onmiddellijke vernietiging is kostenbesparend en veiliger", zegt minister Turtelboom.

Als een eigenaar van drugs, vuurwerk of installaties van wietplantages vandaag geen afstand wil doen van zijn goederen, moet het gerecht ze opslaan tot aan het proces. Pas als de rechtbank ze heeft verbeurdverklaard, kunnen ze worden vernietigd. (Belga/TV)

Dat staat in een nieuwe wet die de Senaat donderdag goedkeurt, schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. De Kamer keurde de wet van justitieminister Annemie Turtelboom (Open Vld) eerder al goed. Over enkele weken wordt hij definitief van kracht.De nieuwe regels komen er op vraag van de politiediensten. "De onmiddellijke vernietiging is kostenbesparend en veiliger", zegt minister Turtelboom.Als een eigenaar van drugs, vuurwerk of installaties van wietplantages vandaag geen afstand wil doen van zijn goederen, moet het gerecht ze opslaan tot aan het proces. Pas als de rechtbank ze heeft verbeurdverklaard, kunnen ze worden vernietigd. (Belga/TV)