In Sint-Gillis-Waas zijn speciale eenheden van de federale politie woensdag tussenbeide gekomen om een einde te maken aan de bedreiging van twee kinderen door hun ouders. Het ging om een gezin dat zou worden uitgewezen naar Libanon.

Volgens de Dendermondse procureur des konings Christian Du Four ging het om een 'levensbedreigende situatie voor de kinderen' waardoor de ouders moesten 'geneutraliseerd' worden.

Het gezin verbleef in een opvanghuis van de Dienst
Vreemdelingenzaken (DVZ) en had woensdagochtend te horen gekregen dat het het land moest verlaten.

De man en de vrouw sloten zichzelf en hun kinderen van één en drie jaar oud op. Volgens de procureur dreigden ze ermee zichzelf om het leven te brengen en gijzelden ze één van hun kinderen. Het kind werd onder bedwang gehouden met een mes.

Volgens de procureur werd er lang onderhandeld door de federale politie en de DVZ, maar werd er uiteindelijk ingegrepen door zwaarbewapende agenten van de speciale eenheden.

In Sint-Gillis-Waas zijn speciale eenheden van de federale politie woensdag tussenbeide gekomen om een einde te maken aan de bedreiging van twee kinderen door hun ouders. Het ging om een gezin dat zou worden uitgewezen naar Libanon.Volgens de Dendermondse procureur des konings Christian Du Four ging het om een 'levensbedreigende situatie voor de kinderen' waardoor de ouders moesten 'geneutraliseerd' worden.Het gezin verbleef in een opvanghuis van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) en had woensdagochtend te horen gekregen dat het het land moest verlaten.De man en de vrouw sloten zichzelf en hun kinderen van één en drie jaar oud op. Volgens de procureur dreigden ze ermee zichzelf om het leven te brengen en gijzelden ze één van hun kinderen. Het kind werd onder bedwang gehouden met een mes.Volgens de procureur werd er lang onderhandeld door de federale politie en de DVZ, maar werd er uiteindelijk ingegrepen door zwaarbewapende agenten van de speciale eenheden.