Niet alleen naar de grensstreek van de provincies Limburg en Antwerpen duiken de cannabisplantages op, maar ook steeds vaker naar het binnenland. De politie kan de toevloed niet aan, schrijven Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen.

Dweilen met de kraan open

In Limburg werden in de eerste tien weken van dit jaar meer dan 45 plantages opgerold. Maar dat is volgens de betrokken politiezones slechts het topje van de ijsberg. "En dan rollen we niet eens alle wietplantages op. Als we er één op de tien vinden, hebben we goed werk geleverd", zegt politiecommissaris Vincent Loyens van de grenszone Lanaken-Maasmechelen. Volgens de drugsrechercheurs is het dweilen met de kraan open, omdat het zo gemakkelijk is om geld te verdienen met de cannabiskweek.

"Mochten we meer tijd en middelen hebben, dan zouden we meer drugsplantages oprollen dan we nu doen", voegt de Turnhoutse korpschef Roger Leys toe.

Wietboeren schuiven op

"Het probleem beperkt zich écht niet alleen tot de Kempen en Limburg", zegt commissaris Benny Van Camp van de centrale dienst drugs van de federale politie. De wietboeren schuiven op naar het centrum van het land, met de laatste jaren bijvoorbeeld ook activiteiten in Wallonië. (Belga/TV)

Niet alleen naar de grensstreek van de provincies Limburg en Antwerpen duiken de cannabisplantages op, maar ook steeds vaker naar het binnenland. De politie kan de toevloed niet aan, schrijven Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen.In Limburg werden in de eerste tien weken van dit jaar meer dan 45 plantages opgerold. Maar dat is volgens de betrokken politiezones slechts het topje van de ijsberg. "En dan rollen we niet eens alle wietplantages op. Als we er één op de tien vinden, hebben we goed werk geleverd", zegt politiecommissaris Vincent Loyens van de grenszone Lanaken-Maasmechelen. Volgens de drugsrechercheurs is het dweilen met de kraan open, omdat het zo gemakkelijk is om geld te verdienen met de cannabiskweek. "Mochten we meer tijd en middelen hebben, dan zouden we meer drugsplantages oprollen dan we nu doen", voegt de Turnhoutse korpschef Roger Leys toe."Het probleem beperkt zich écht niet alleen tot de Kempen en Limburg", zegt commissaris Benny Van Camp van de centrale dienst drugs van de federale politie. De wietboeren schuiven op naar het centrum van het land, met de laatste jaren bijvoorbeeld ook activiteiten in Wallonië. (Belga/TV)