In West-Vlaanderen leidt dat tot de meest drastische maatregel. "We stellen twee uitgeruste auto's per dienst voor", klinkt het in een interne mail van de leiding die Het Nieuwsblad kon inkijken. "Winterbanden geven toch maar een vals gevoel van veiligheid." De vakbonden zijn woest: "De federale politie is kapot bespaard."

"Wegens personeelstekort bij het CompetentieCentrum Materieel" kunnen enkel nog de hoogstnoodzakelijke wissels worden doorgevoerd, klinkt het nog in de mail. "Wat een cinema", klinkt het bij Carlo Medo van politievakbond NSPV. "Ga op de snelweg maar eens aan het achtervolgen tegen tweehonderd kilometer per uur en bij twee graden onder nul zonder dat er winterbanden onder je auto zitten. Kan gewoon niet."

"De waarheid is dat de politici de federale politie kapot bespaard hebben", zegt ook ondervoorzitter van VSOA Politie Vincent Houssin. "Deze beslissing brengt de veiligheid van het personeel zwaar in het gedrang."

De federale politie bevestigt dat er "een personeelsgebrek is waardoor we prioriteiten moeten stellen". (Belga/TE)

In West-Vlaanderen leidt dat tot de meest drastische maatregel. "We stellen twee uitgeruste auto's per dienst voor", klinkt het in een interne mail van de leiding die Het Nieuwsblad kon inkijken. "Winterbanden geven toch maar een vals gevoel van veiligheid." De vakbonden zijn woest: "De federale politie is kapot bespaard.""Wegens personeelstekort bij het CompetentieCentrum Materieel" kunnen enkel nog de hoogstnoodzakelijke wissels worden doorgevoerd, klinkt het nog in de mail. "Wat een cinema", klinkt het bij Carlo Medo van politievakbond NSPV. "Ga op de snelweg maar eens aan het achtervolgen tegen tweehonderd kilometer per uur en bij twee graden onder nul zonder dat er winterbanden onder je auto zitten. Kan gewoon niet." "De waarheid is dat de politici de federale politie kapot bespaard hebben", zegt ook ondervoorzitter van VSOA Politie Vincent Houssin. "Deze beslissing brengt de veiligheid van het personeel zwaar in het gedrang." De federale politie bevestigt dat er "een personeelsgebrek is waardoor we prioriteiten moeten stellen". (Belga/TE)