Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Als je geflitst bent, moeten agenten de vastgestelde snelheid sowieso verminderen met minstens 6 km/uur. Maar uit een rondvraag van Het Laatste Nieuws bleek onlangs dat één op de zes politiezones door de lokale veiligheidsraad verplicht wordt ook nog een extra tolerantiemarge in te stellen. Zo mochten chauffeurs op sommige plaatsen straffeloos 101 km/uur rijden waar 90 is toegelaten, onder meer in de Antwerpse Kempen.

Touring is alvast tevreden dat de politie voortaan overal even streng flitst. Minister Geens heeft tegelijkertijd beloofd om de werklast van de magistraten te verlichten. Dat was een van de belangrijkste redenen waarom de tolerantiemarges bestonden.

(Belga/RR)

Dat schrijft Het Laatste Nieuws.Als je geflitst bent, moeten agenten de vastgestelde snelheid sowieso verminderen met minstens 6 km/uur. Maar uit een rondvraag van Het Laatste Nieuws bleek onlangs dat één op de zes politiezones door de lokale veiligheidsraad verplicht wordt ook nog een extra tolerantiemarge in te stellen. Zo mochten chauffeurs op sommige plaatsen straffeloos 101 km/uur rijden waar 90 is toegelaten, onder meer in de Antwerpse Kempen. Touring is alvast tevreden dat de politie voortaan overal even streng flitst. Minister Geens heeft tegelijkertijd beloofd om de werklast van de magistraten te verlichten. Dat was een van de belangrijkste redenen waarom de tolerantiemarges bestonden.(Belga/RR)